Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Monsterzege als kroon op historisch seizoen

Spelers van WNC vormen een erehaag voor Kloetinge (foto: Ron Quinten)

Met de titel op zak kon Kloetinge vanmiddag ontspannen aan de laatste wedstrijd van het seizoen beginnen. Desondanks – of juist wel daardoor – boekte de ploeg op eigen veld een monsterzege (7-1) tegen WNC, dat daardoor definitief is veroordeeld tot de nacompetitie.

De bezoekers uit Waardenburg arriveerden door het drukke verkeer later dan verwacht op het Wesselopark, waardoor het begin van de wedstrijd even moest worden uitgesteld. De spelers vormden, bij het opkomen van het veld, een erehaag voor Kloetinge en gaven even later ook bloemen.

Opkomst van de spelers

De thuisploeg trad aan in een enigszins aangepaste formatie. Mitchell Braafhart werd na zijn rode kaart van vorige week vervangen door de 18-jarige Milan Zabicki. Ook Ruben de Jager (geschorst) en Klaas van Hecke waren niet inzetbaar. Achterin begon Raphael Zerbib voor de tweede keer dit seizoen in de basis.

Koen Plank in duel met Joel Sanaky (foto: Ron Quinten)

Ondanks dat er niets meer op het spel stond, vond Kloetinge dat het nog wel iets had recht te zetten. Want de titel werd vorige week binnengehaald in een wedstrijd die een kampioen onwaardig is (4-1 verlies tegen ARC). Het elftal was er veel aan gelegen om zich voor een eigen publiek nog eens van zijn beste kant te laten zien.

Maandag op Forza Kloetinge:
terugblik op het seizoen 2022/2023
in (heel veel) cijfers!

Dat leverde al na acht seconden (!) resultaat op. Kyle Doesburg onderschepte direct na de aftrap de bal, kon doorlopen richting keeper Jamil Kools en rondde koelbloedig af. Het zal een van de snelste goals uit de clubhistorie zijn geweest.

Kyle Doesburg bracht met een hattrick zijn totaalaantal
doelpunten deze competitie op twaalf (foto: Ron Quinten)

Kloetinge bleef de bovenliggende partij, al kreeg WNC – dat nog hoopte de nacompetitie te ontlopen – ook enkele kansen. Na een half uur werd het zelfs gelijk, na een verkeerde terugspeelbal van Jeroen de Jonge. Milan Zabicki was daardoor volledig uit positie, zodat Mirel Ibrahimovic probleemloos de gelijkmaker kon aantekenen.

Vlak voor rust kwam Kloetinge toch weer op voorsprong, dankzij opnieuw Kyle Doesburg. Hij tikte een voorzet van Jop Dekker binnen. Een echte spitsengoal:

2-1 Kyle Doesburg

Na rust was er geen houden meer aan voor WNC, dat de laatste vijf wedstrijden al had verloren. Eerst was het Kyle Doesburg, die na goed werk van Nizar Mekkaoui (halverwege ingevallen voor Jefry Dijkstra) zijn hattrick voltooide:

3-1 Kyle Doesburg

Kloetinge liep daarna snel uit tot 4-1, via een fraai schot van afstand van Aidan Milot (ook ingevallen). Jorik Mijnhijmer, die na dit seizoen stopt met voetballen, pikte in zijn afscheidswedstrijd ook zijn doelpunt mee. Hij kopte de 5-1 binnen:

5-1 Jorik Mijnhijmer
Nizar Makkaoui is Kay van den Boogaard te snel af (foto: Ron Quinten)

De slotfase was voor Nizar Mekkaoui. De halverwege het seizoen uit België overgekomen linksbuiten kon de hoge verwachtingen de afgelopen maanden niet echt waarmaken en kwam tot vandaag zelfs niet eens tot scoren (afgezien van een doelpunt in een oefenwedstrijd). In zijn laatste wedstrijd in het Kloetinge-shirt – hij vertrekt naar Stedoco – liet hij zich alsnog gelden. Na twee assists zorgde hij zelf voor zowel de 6-1 (na een fraaie pass van Gianni Vandepitte) als de 7-1.

6-1 Nizar Mekkaoui
7-1 Nizar Mekkaoui

Jorik Mijnhijmer kreeg vlak voor tijd nog zijn verdiende publiekswissel:

Jorik Mijnhijmer, die een publiekswissel kreeg, met trainer Jurriaan van Poelje (foto: Ron Quinten)

Dankzij de winst haalde Kloetinge zelfs de periodetitel binnen. Die wordt overgenomen door Smitshoek. De andere periodewinnaars zijn Odin’59 en Capelle. Deze drie ploegen maken nog kans op promotie via de nacompetitie, waar ze het in de eerste ronde moeten opnemen tegen respectievelijk VVOG, Swift en AZSV. De Dijk en Jodan Boys zijn gedegradeerd. WNC en Spijkenisse moeten via de nacompetitie proberen zich te handhaven in de vierde divisie.

Het is de vijfde keer deze eeuw dat Kloetinge in een competitiewedstrijd minstens zeven keer scoort. Dat gebeurde eerder op 26 maart 2005 (0-7 tegen VVGZ), 13 september 2008 (1-7 tegen Wilhelmina’26), 18 mei 2019 (0-9 tegen Deltasport) en 29 maart 2022 (7-1 tegen RVVH).

Goes blijft definitief in de vierde divisie. Het minieme kansje op nacompetitie kon vandaag niet worden verzilverd. Komend seizoen wacht Kloetinge in de derde divisie wel de derby tegen Hoek. De tekst op het spandoek dat tijdens de wedstrijd boven het veld werd rondgevlogen, vatte het bondig samen: ‘Doei Goes, Hoek tot straks‘.

Kloetinge-WNC 7-1 (2-1). Scheidsrechter: Jelle Besselsen. Scoreverloop: 1. Kyle Doesburg, 30. Mirel Ibrahimovic 1-1, 43. Kyle Doesburg 2-1, 51. Kyle Doesburg 3-1, 55. Aidan Milot 4-1, 70. Jorik Mijnhijmer 5-1, 80. Nizar Mekkaoui 6-1, 84. Nizar Mekkaoui 7-1. Gele kaart Kloetinge: Kyle Doesburg.
Opstelling Kloetinge: Milan Zabicki; Jop Dekker, Koen Plank, Jeroen de Jonge (46. Aidan Milot), Raphael Zerbib (57. Huub Wolters); Reguillo Vandepitte (57. Valentijn van Keulen), Jeffrey Theunisse, Dook van den Berg (46. Gianni Vandepitte); Jorik Mijnhijmer (90. -), Kyle Doesburg, Jefry Dijkstra (46. Nizar Mekkaoui).

Jorik Mijnhijmer viert zijn doelpunt (foto: Ron Quinten)