Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Kloetinge wil ook in de derde divisie vlammen

Rondo op de eerste training van het seizoen

Het is pas eind juni, het seizoen 2022/2023 is net officieel afgesloten, maar op het Wesselopark leggen de voornaamste teams nu al het fundament voor het nieuwe seizoen. Het eerste elftal begon vanavond officieel aan de voorbereiding. Bij de aftrap werd duidelijk dat de ambities hoog zijn.

Kloetinge wil opnieuw ‘de bovengrens opzoeken’, zoals hoofdtrainer Jurriaan van Poelje het verwoordde. Met andere woorden: zowel het team als de spelers individueel moeten het maximale uit zichzelf halen. De promotie naar de derde divisie – na twee kampioenschappen op een rij – betekent niet dat handhaving nu alleen het doel is. De lat ligt hoger.

Jurriaan van Poelje spreekt de groep toe

,,We zijn niet gekomen om alleen maar mee te doen”, aldus Van Poelje. Hij wil dat Kloetinge zich zo snel mogelijk aanpast aan het niveau van de top van de derde divisie en daardoor direct een rol van de betekenis kan spelen. En waar dat toe leidt, zal de tijd leren. ,,We willen in elk geval de beste ploeg van Zeeland zijn”, zei de oefenmeester. Vrij vertaald: hoger dan Hoek eindigen.

Reguillo Vandepitte en Ruben de Jager gaan voorop bij het warmlopen

Een andere doelstelling is het kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. Daarvoor moeten eerst twee kwalificatierondes worden overleefd. De eerste, tegen een nog onbekende tegenstander (loting is op 4 juli), is al op zaterdag 12 augustus. Een week later start de competitie. Het speelschema daarvan wordt zaterdag 8 juli bekend.

Zenya Deurloo wordt geïnterviewd door Omroep Zeeland

Mede daarom begint de voorbereiding nu al, want de tijd is krap. Tot half juli word er getraind. Daarna is het even – min of meer – vakantie, waarna de trainingen op 31 juli worden hervat. Voordat het echte werk begint, staan twee oefenwedstrijden op het programma: uit tegen Goes (4 augustus, 19.00 uur) en thuis tegen Jong Sparta (8 augustus, 19.30 uur).

Vrijwel de gehele selectie was vanavond aanwezig bij de eerste training, inclusief de zes aanwinsten: Julius Bliek, Yassin Ouja (die aan de kant bleef), Ellas Meijer, Mitchell Paul Baptist, Daan Schouw en Zenya Deurloo. Jeroen de Jonge en Dook van den Berg sluiten vanwege vakantie wat later aan.