Oefenen met de handrem erop tegen Kruisland

SC Kruisland op bezoek op het Wesselopark

Een ingelaste oefenwedstrijd vanavond op het Wesselopark. SC Kruisland kwam op bezoek. De ploeg van Gerard de Nooijer bungelt onderaan de ranglijst in de vierde divisie, had afgelopen weekend vrijaf en zocht een stevige tegenstander als voorbereiding op de beslissende fase in de competitie.

Kloetinge is nog vooral aan het bijkomen van de derby van vrijdagavond en speelde met de handrem erop. Sterkhouders zoals Reguillo Vandepitte, Ruben de Jager, Mitchell Braafhart en Julius Bliek kwamen niet in actie. Spelers die de afgelopen tijd weinig wedstrijdminuten in het eerste maakten – Jop Dekker, Yasin Ouja, Ellas Meijer, Jeroen de Jonge, Ufuk Kahvevi en Mitchell Baptist – kregen nu wel een kans.

Links: Gianni Tiebosch, volgend seizoen speler van Kloetinge

Halverwege de wedstrijd maakten de spelers die vrijdagavond hadden meegedaan (Koen Plank, Dook van den Berg, Jeffrey Theunisse en Jefry Dijkstra) plaats voor talenten uit Onder 23: Joël van Herwijnen, Chris Latupasinalo, Rubin van der Hooft en Berat Demir.

Ook Kyle Doesburg (komende zaterdag tegen AWC geschorst) en Raphael Zerbib vielen in de loop van de tweede helft in, evenals Zenya Deurloo en Valentijn van Keulen, die allebei op de terugweg zijn van een langdurige blessure.

Zichtbaar gemotiveerd

De gelegenheidsformatie had het lastig tegen Kruisland, dat zichtbaar gemotiveerd is om alsnog het vege lijf te redden in de vierde divisie. Halverwege leidden de bezoekers al met 0-1. Na rust liepen zij uit naar 0-3.

Bij Kruisland deed onder anderen Gianni Tiebosch mee, die komende zomer de overstap naar Kloetinge maakt. Tiebosch, overal op het veld te vinden, liet een sterke indruk achter. Ook Jelle Klap kwam in actie en speelde de eerste helft mee. De oud-speler van Hoek en Goes werkt aan zijn rentree na een zware knieblessure.

De uitslag was een opsteker voor Kruisland, maar zegt uiteindelijk weinig over Kloetinge. Een ‘nuttige’ avond, zoals dat dan diplomatiek heet. Toch is het wel opvallend dat de ploeg dit seizoen van de zeven oefenwedstrijden er slechts twee (tegen SVOD en op trainingskamp in Spanje tegen Flevo Boys) winnend wist af te sluiten.