In Kruisland aftellen naar eerste bekerduel

Jeremy Hubregtse.

Kloetinge sloot dinsdagavond ook het vierde oefenduel winnend af: 1-3. Kruisland leek vooraf een weinig aansprekende tegenstander op een bovendien weinig aansprekende plek, maar de zondagtweedeklasser bleek verrassend goed opgewassen te zijn tegen de Zeeuwse bezoekers.

Marcel Lourens varieerde opnieuw flink in de opstelling en begon deze keer met Mitchell Braafhart, Jop Dekker, Huub Wolters, Jeroen de Jonge, Marijn Wijkhuijs, Valentijn van Keulen, Tim de Winter, Jefry Dijkstra Jeremy Hubregtse, Sylvio Hage en Ronaldo Meijer. Ze hadden zeker in het begin moeite met het snelle spel van Kruisland, dat zich knap onder het pressievoetbal van Kloetinge uit speelde.

Klasseverschil

Pas toen de thuisploeg aan het eind van de eerste helft even op adem wilde komen, bleek het klasseverschil. Jefry Dijkstra nam in het strafschopgebied een voorzet knap aan. Zijn inzet stuitte op de keeper, maar Ronaldo Meijer was attent in de rebound. Even later kopte Jeroen de Jonge een hoekschop snoeihard binnen: 0-2.

Na rust – met acht verse krachten in de Kloetingse gelederen (Thijs van den Dries, Aidan Milot, Rick de Vos, Dylan de Kam, Ramon Janson, Luuk van Vossen, Roy Mulder, Klaas van Hecke) – werd het al vrij snel 0-3 dankzij een strafschop, die Jeremy Hubregtse koelbloedig inschoot.

De weg leek daarmee vrij voor een ruime overwinning, maar Kruisland wenste daar niet aan mee te werken. De Brabantse ploeg bood uitstekend tegenstand en creëerde in het resterende deel van de wedstrijd zelfs de beste kansen. Dat werd bekroond met een fraai doelpunt in de slotfase.

Automatismen

De balans na vier oefenwedstrijden? Moeilijk te zeggen nog. Een selectie met veel potentie in elk geval, maar er is tot nu toe zoveel gewisseld en geëxperimenteerd met posities, dat er nog geen sprake is van een goed op elkaar ingespeeld team met ingesleten automatismen. Dat moet de komende weken zichtbaar worden.

Wie de Kloetinge-doelpunten in de oefenreeks telt, ziet een patroon: 6, 5, 4, 3. Het is aftellen dus. Aftellen naar de eerste bekerwedstrijd van komende zaterdag, tegen Almkerk. Aftellen naar de start van de competitie, drie weken later. Aftellen naar de wedstrijden die echt tellen.