Geen zege ondanks kansenregen

Invaller Dano Lourens kan de voorzet van Rico van Nielen net niet intikken.
Rechts van hem: aanvoerder Roy Mulder (foto: Ron Quinten)

Het is onderhand het handelsmerk van Kloetinge: de snelle goal. In alle vijf officiële wedstrijden dit seizoen tot nu toe, werd er in de eerste tien minuten gescoord. Maar net als vorige week tegen SHO bleek het vandaag tegen Heinenoord lastig om het overtuigende begin een vervolg te geven.

Voor het eerste competitieduel op het Wesselopark in bijna 20 maanden had Marcel Lourens, in vergelijking met vorige week, de opstelling op twee plaatsen gewijzigd. Rico van Nielen en Valentijn van Keulen begonnen ditmaal in de basis, terwijl Jop Dekker en Ufuk Kahvevi op de bank zaten (en bleven). Reguillo Vandepitte speelde nu centraal achterin.

Zoals gezegd was het begin van de wedstrijd – die, net als een jaar geleden in Heinenoord, in de regen werd gespeeld – veelbelovend. Kloetinge drong de tegenstander meteen ver terug en was vastberaden om snel het verschil te maken. Dat lukte in de negende minuut, toen Tim de Winter vrij voor de keeper kwam en eenvoudig zijn eerste competitietreffer voor Kloetinge kon aantekenen.

Het leek de opmaat naar een mooie middag, zeker toen Rico van Nielen vijf minuten later met een schitterende pass over 40 meter Jeremy Hubregtse wist te bereiken. Die kreeg de bal niet helemaal lekker onder controle, anders was het geheid 2-0 geweest.

Tegenstoot

In plaats daarvan was, een minuut later, de eerste tegenstoot van Heinenoord meteen raak. Djim Kammerman krulde de bal bekeken om Mitchell Braafhart heen: 1-1. Korte tijd later had Dejan de Feiter zelfs de 1-2 op zijn schoen, maar Mitchell tikte de bal net op tijd van de doellijn.

Bekijk hier alle wedstrijdfoto’s van Ron Quinten

In een poging om snel de wedstrijd weer in handen te krijgen ging Kloetinge gehaast en slordig spelen en had het steeds meer moeite om kansen te creëren. Die kwamen pas weer vlak voor rust, toen eerst Thomas de Rijke en later de jarige Kyle Doesburg (32 jaar geworden) konden uithalen. Zij stuitten op de sterk keepende Marvin van Tienen.

Snelle counters

In de tweede helft werd Kloetinge steeds dominanter, maar was net niet doortastend genoeg om afstand te nemen. Ook de vele corners konden te weinig gevaar stichten. Ondertussen was het oppassen voor de snelle counters van Heinenoord. Terwijl op de zege werd gejaagd, lag een nederlaag op de loer.

Diep in blessuretijd ontsnapte de ingevallen Dano Lourens aan de Heinenoord-defensie. De uitgekomen doelman keerde zijn inzet, maar de bal leek via Kyle Doesburg alsnog het doel in te caramboleren. De lat redde een punt voor Heinenoord.

Marvin van Tienen raakte bij de actie dusdanig aan zijn hoofd gewond dat hij zich later in het ziekenhuis moest laten behandelen. Scheidsrechter Richard Steenbergen besloot, terwijl Van Tienen nog op het veld werd behandeld, de wedstrijd maar af te blazen.

Joep Zoeteweij legde de wedstrijd fraai in beeld vast. Zijn samenvatting laat de kansenregen nog eens goed zien:

Opnieuw – voor de 7e keer in de laatste 8 ontmoetingen – wist Kloetinge dus niet te winnen van Heinenoord. Daarmee worden al vroeg in het seizoen punten gemorst. Hoe erg dat is, zal later moeten blijken. Voorlopig staat Kloetinge nog altijd derde op de ranglijst (zie de stand op de seizoenspagina). Na twee wedstrijden is alleen XerxesDZB nog zonder puntverlies.