Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Na 602 dagen weer ‘schitterende goals’

Jeremy Hubregtse haalt uit, vorig jaar oktober in het duel tegen Heinenoord (foto: Ron Quinten)

Zaterdag 8 februari 2020, 16.07 uur. Een hoekschop vanaf links. Jeremy Hubregtse – of was nu toch een verdediger van de tegenstander? – kopt de bal achter de doelman van WNC en brengt Kloetinge in de slotfase alsnog op gelijke hoogte (2-2). ,,Schitterende goal!”, klinkt het traditiegetrouw uit de luidsprekers. ,,Schit-te-ren-de goal!”

Niemand kon toen vermoeden dat het voorlopig de laatste competitiewedstrijd voor Kloetinge op het eigen Wesselopark zou zijn. We hebben er uiteindelijk zelfs 602 (!) dagen op wachten, maar zaterdag gaat het dan toch echt weer gebeuren.

Kunstgrasmat

De wereld is veranderd sinds 8 februari vorig jaar. En niet alleen dat. De knollentuin die veld 1 werd genoemd, heeft plaats gemaakt voor een zeer fraaie kunstgrasmat, die zaterdag zal worden ingewijd. En ook de ploeg is fors gewijzigd. Van de 14 spelers die tegen WNC in actie kwamen, stonden er afgelopen zaterdag in het openingsduel tegen SHO nog slechts 4 op het veld: Klaas van Hecke, Roy Mulder, Valentijn van Keulen en Jeremy Hubregtse.

De 2-2 van Jeremy Hubregtse tegen WNC in februari 2020. Sindsdien speelde Kloetinge geen enkele competitiewedstrijd meer op het Wesselopark.

Wat niet is veranderd is de ambitie om op te klimmen naar de hoofdklasse. Dat zal ook zaterdag tegen Heinenoord moeten worden waargemaakt. Tegen die ploeg heeft Kloetinge nog wel wat goed te maken, want precies een jaar geleden stonden de twee ook tegenover elkaar in Heinenoord, vlak voordat de nieuwe coronagolf het voetbal opnieuw stillegde. In een troosteloze ambiance – geen publiek, stromende regen – moest Kloetinge een zware nederlaag incasseren (0-3).

Lastige tegenstander

De ploeg heeft het vaker lastig tegen Heinenoord. Van de 11 ontmoetingen in het verleden won Kloetinge er slechts 4. Per wedstrijd werd gemiddeld 1,45 punt gehaald. Van de tegenstanders in deze competitie waren de resultaten alleen tegen XerxesDZB minder (clubs tegen wie minder dan 10 keer is gespeeld, zijn niet meegeteld):

TegenstanderAantal duelsWinstGelijkVerliesGemiddelde score
Oranje Wit1410222,29
SHO148331,93
Heerjansdam1910361,74
Nieuw-Lekkerland2211471,68
RVVH188461,56
Terneuzense Boys2310581,52
Heinenoord114431,45
XerxesDZB101540,80

Ook Heinenoord zal gebrand zijn op een overwinning na afgelopen zaterdag. De uitwedstrijd tegen BVCB leek uit te draaien op een remise (1-1), maar de scheidsrechter kende de thuisploeg diep in blessuretijd nog een penalty toe, tot verbazing en woede van Heinenoord. BVCB pakte het cadeautje maar al te graag uit: 2-1. Heinenoord voelde zich bestolen.

48 goals

De ploeg van Joop Hiele is na vorig seizoen vrijwel volledig intact gebleven. Opvallende aanwinst is Joran Maliepaard, die vorige week in de slotfase inviel. In het seizoen 2018-2019 scoorde hij maar liefst 48 keer voor Duiveland. Daarna vertrok hij naar VC Vlissingen. Via DBGC uit Oude-Tonge kwam hij afgelopen zomer bij Heinenoord terecht.