Hopen op een dubbel Kloetinge-feestje

Kloetinge viert morgen in elk geval één feestje: burgemeester Margo Mulder ‘opent’ om 14.30 uur, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Papendrecht, officieel het nieuwe hoofdveld. Het is te hopen dat er na afloop van het duel aan Kloetinge-zijde ook een overwinning kan worden gevierd.

Bijna twee jaar geleden, op 12 oktober 2019, was het dezelfde tegenstander die een Zeeuws feestje verstoorde. Kloetinge leek in Papendrecht zonder problemen op weg naar de vierde competitiezege op rij, was duidelijk de bovenliggende partij, maar moest in de slotfase toch genoegen nemen met remise.

Daan Esser, attent in de rebound, tekende na een klein half uur voor de 0-1. Kloetinge bleef daarna domineren, maar slaagde er – net als afgelopen zaterdag – niet in de kansen te verzilveren. Vlak voor tijd hielp Jay Luciano, goed voor in totaal ruim 100 doelpunten voor de 100-jarige club, Papendrecht langszij.

Districtsbeker

Het is tot nu toe de enige ontmoeting tussen beide ploegen. Hoewel, in augustus 2007 speelde Papendrecht ook al eens op het Wesselopark, voor een wedstrijd in de poulefase van de districtsbeker. Maar dat ging om de inmiddels opgeheven zondagtak van de club, die destijds op het hoogste amateurniveau speelde. Kloetinge won met 2-1, dankzij een van de zeldzame goals van Jaap Esser en een penalty die door André Siereveld werd benut. Van de beslissende strafschop zijn zelfs nog beelden:

De zaterdagtak van Papendrecht heeft de laatste jaren een flinke opmars gemaakt. In 2019 loodste de huidige trainer Johan Sturrus de club, die tien jaar geleden nog in de vierde klasse uitkwam, via de nacompetitie naar de eerste klasse.

Inhaalrace

Uit de eerste twee competitiewedstrijden van dit seizoen haalde Papendrecht slechts één punt. Tegen Nieuwenhoorn (1-1) slaagden de ”rood-zwarten’ er niet in het overwicht te verzilveren. Vorige week tegen Oranje Wit keek de ploeg tegen een 0-3 achterstand aan. De inhaalrace in de slotfase leidde nog wel tot 2-3, maar kon een nederlaag niet meer voorkomen.

Papendrecht kent veel vaste waarden en diverse routiniers. Zij zullen er alles aan doen om minstens een punt mee naar huis te nemen. Kloetinge zal, na het puntenverlies tegen Heinenoord, het thuispubliek hoe dan ook willen trakteren op een zege en daarmee laten zien dat zij een terechte titelkandidaat is. Het belooft een mooie middag te worden.