(Bijna) ongekend: 7 wedstrijden in één maand

Kyle Doesburg in de thuiswedstrijd tegen Brielle (foto: Ron Quinten)

Het is af en toe om moedeloos van te worden. Gisteren ging de wedstrijd van Kloetinge opnieuw niet door, ditmaal omdat Nieuwenhoorn zich had afgemeld vanwege te veel coronagevallen. Het lijkt wel of men er alles aan doet om te voorkomen dat Kloetinge in een normaal wedstrijdritme komt.

Het gevolg van het toch al strakke schema en de vele afgelastingen is wel dat maart een heel drukke maand wordt voor de selectie, met onder meer de komende drie weken elke dinsdagavond een inhaalwedstrijd. Komende maand staan er daardoor maar liefst zeven wedstrijden op het programma. Dat is nog niet vaak voorgekomen in de geschiedenis van Kloetinge.

April 1999

Sterker nog, tot nu toe is het – voor zover dat valt te achterhalen – maar één keer eerder gebeurd, namelijk in april 1999. Toen speelde het eerste zelfs zeven wedstrijden in drie weken: vijf competitieduels in de hoofdklasse (waaronder een thuiswedstrijd tegen Hoek) en twee wedstrijden in de districtsbeker. Zes officiële wedstrijden in één maand is een vijftal keer gebeurd. Voor het laatst was dat in maart 2003.

Het programma voor komende maand:

DatumWedstrijd
Dinsdag 1 maart (20.00 uur)Nieuw-Lekkerland-Kloetinge
Zaterdag 5 maart (14.30 uur)Terneuzense Boys-Kloetinge
Dinsdag 8 maart (20.30 uur)Kloetinge-Nieuwenhoorn
Zaterdag 12 maart (15.00 uur)Kloetinge-RVVH
Zaterdag 19 maart (15.00 uur)Neptunus-Schiebroek-Kloetinge
Dinsdag 22 maart (20.00 uur)Oranje Wit-Kloetinge (tweede helft)
Zaterdag 26 maart (15.00 uur)Kloetinge-XerxesDZB