Wondergoal bekroont topavond voor Kloetinge

Thomas de Rijke scoort de 3-0 (foto: Ron Quinten).

Wat een avond! En wat een weelde! Kloetinge greep vanavond vol overtuiging de koppositie, door RVVH met een riante 7-1-nederlaag naar huis te sturen. Een ‘blamerende’ nederlaag, vonden de bezoekers zelf.

Kloetinge, in dezelfde opstelling als afgelopen zaterdag, ging furieus van start en domineerde in de eerste helft. Vooral in de openingsfase strooiden diverse spelers met prachtige passes. Dano Lourens leek al na twaalf minuten op weg naar de 1-0, maar vond RVVH-doelman Tim Elkhuizen op zijn weg.

Na een half uur was het toch raak, toen Thomas de Rijke in het strafschopgebied de bal breed legde op Lourens. Die wipte de bal doeltreffend over de keeper:

1-0 Dano Lourens.

Binnen tien minuten stond het zelfs 3-0. Eerst was Klaas van Hecke attent in de rebound bij een vrije trap van Lourens. Daarna was het opnieuw Lourens, die met een vlijmscherpe steekpass Thomas de Rijke wegstuurde. Die scoorde eindelijk weer eens. Zijn laatste treffer dateerde van 9 oktober vorig jaar.

2-0 Klaas van Hecke.
3-0 Thomas de Rijke.

Daarmee leek de wedstrijd al gespeeld, maar RVVH kwam nog geen minuut later terug tot 3-1. Ook na rust peinsden de bezoekers er duidelijk niet over om zich al gewonnen te geven. RVVH ging nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer en dwong Kloetinge terug op eigen helft. Dat leverde enkele gevaarlijke momenten op, maar zonder schade.

Klaas van Hecke aan de bal. Rechts: Jefry Dijkstra (foto: Ron Quinten).

In de 79e minuut was het opnieuw Dano Lourens – pas net achttien jaar, maar wat een fenomeen! – die het vonnis velde. Thomas de Rijke kwam door op links, maar zijn voorzet smoorde. Lourens pikte de bal op en wist deze op miraculeuze wijze in het doel te krijgen:

4-1 Dano Lourens.

Daarmee was het verzet van RVVH definitief gebroken en werd de ploeg compleet overlopen. Invaller Tim de Winter zorgde voor de 5-1. Niet veel later tikte doelman Tim Elkhuizen een inzet van Thomas de Rijke in eigen doel. Als kers op de taart mocht Dano Lourens ook nog via een strafschop zijn hattrick voltooien.

6-1 Thomas de Rijke/eigen doelpunt RVVH.
7-1 Dano Lourens.

Daarmee staat Lourens al op vijftien goals. De laatste keer dat een speler van Kloetinge zoveel doelpunten in één seizoen maakte, is negen jaar geleden. Tom Blomaard kwam in het seizoen 2012/2013 tot zestien goals in 26 wedstrijden. Lourens heeft nog elf wedstrijden voor de boeg. Ongekend.

Overigens: de laatste keer dat Kloetinge zeven keer scoorde in een competitiewedstrijd, was al bijna veertien jaar geleden. Op 13 september 2008 werd het tegen Wilhelmina’26 1-7.

Dano Lourens (foto: Ron Quinten)

Kloetinge sluit daarmee een drukke maar succesvolle maand maart af, waarin het aanvankelijk leek af te haken in de titelstrijd, maar nu toch weer op de plek staat waar het zo graag wil staan: bovenaan. Dat werd – al is het seizoen nog lang – terecht gevierd:

Kloetinge-RVVH 7-1 (3-1). Scheidsrechter: Mats Blaak. Scoreverloop: 31. Dano Lourens 1-0, 33. Klaas van Hecke 2-0, 40. Thomas de Rijke 3-0, 41. Sanzio Dieterich 3-1, 79. Dano Lourens 4-1, 85. Tim de Winter 5-1, 88. Thomas de Rijke 6-1, 90. Dano Lourens 7-1 (strafschop).
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke, Jarreau Manuhuwa (87. Ufuk Kahveci), Aidan Milot (81. Jeroen de Jonge); Valentijn van Keulen (81. Tim de Winter), Roy Mulder, Reguillo Vandepitte, Jeremy Hubregtse; Jefry Dijkstra (81. Kyle Doesburg), Dano Lourens en Thomas de Rijke.