Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Kloetinge weer met beide benen op de grond

De BVCB-defensie maakt het Reguillo Vandepitte lastig (foto: Ron Quinten)

,,Zware bevalling, vrees ik”, liet de fanatiekste Kloetinge-supporter – momenteel in het buitenland bivakkerend – vooraf al weten. Hij kreeg gelijk. Kloetinge ging vanmiddag in Bergschenhoek met 2-1 onderuit tegen een uiterst effectief BVCB. Desondanks blijft de ploeg koploper, doordat Terneuzense Boys een gelijkspel (2-2) tegen Nieuwenhoorn wist af te dwingen.

Na de euforie van de laatste wedstrijden (en zeker die van afgelopen dinsdag) staat Kloetinge dus weer met beide benen op de grond. Dat het vandaag een lastige horde werd, mocht ook zeker geen verrassing zijn. BVCB was al zes wedstrijden op rij zonder nederlaag en versloeg vorige week nog Nieuwenhoorn. De laatste keer dat de ploeg verloor, was tegen… Kloetinge. Met 5-1 zelfs.

Natuurgras

Kloetinge begon met dezelfde elf aan de wedstrijd als afgelopen dinsdag, maar moest merkbaar wennen aan het natuurgras. Zozeer zelfs, dat de kersverse koploper al binnen vijf minuten tegen een achterstand aankeek. Het was Evan Blom, de snelle aanvaller die het de Kloetinge-defensie regelmatig lastig maakte, die BVCB op voorsprong zette.

Valentijn van Keulen (foto: Ron Quinten).

Na deze tegenvaller kreeg Kloetinge steeds meer grip op de wedstrijd (en het veld) en maakte duidelijk dat ze het beste van het spel had. Toch lukte het nauwelijks om de BVCB-sluitpost echt op de proef te stellen. Totdat Dano Lourens – hij weer! – in de 20e minuut aan de defensie van de thuisploeg ontsnapte en zorgde voor de gelijkmaker. Zijn zestiende treffer alweer.

1-1, Dano Lourens.

Daarmee leek Kloetinge de wedstrijd naar zijn hand te gaan zetten, maar nog geen kwartier later was het weer raak aan de overkant, via een even snelle als fraaie aanval van BVCB. Opnieuw snelde Evan Blom, ditmaal via de linkerflank, langs de Kloetinge-defensie en gaf hard voor. Yousif de Kock liep de 2-1 binnen.

Na de rust gooide BVCB zo veel mogelijk de deur dicht en deed nauwelijks nog moeite serieus op te bouwen. Kloetinge probeerde orde op zaken te stellen, had zeker tachtig procent van de tijd balbezit, maar wist toch te weinig gevaar te stichten. Dano Lourens was na bijna een half uur spelen dicht bij de gelijkmaker, maar stuitte op de keeper. Jefry Dijkstra leek in de rebound alsnog te scoren, maar hij schoot in het zijnet:

Zes minuten later was Kyle Doesburg attent nadat de BVCB-doelman een schot van Reguillo Vandepitte niet onder controle kreeg. Maar de scheidsrechter keurde de treffer af wegens buitenspel. Hij leek gelijk te hebben, al ging het om centimeters:

Geleidelijk slonk het geloof bij de Kloetinge-aanhang in een goede afloop. Invaller Jeroen de Jonge, in de rol van stormram, was nog een paar keer gevaarlijk, maar kon ook geen doorbraak forceren. Kyle Doesburg was kort voor tijd nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn inzet caramboleerde via beide palen weer het veld in:

Kloetinge doet dus opnieuw slechte zaken op natuurgras. Eerder ging de uitwedstrijd tegen Heerjansdam al verloren en werd tegen Terneuzense Boys gelijkgespeeld. De wedstrijd van vanmiddag en de andere uitslagen maakten bovendien opnieuw duidelijk hoe onvoorspelbaar deze klasse is. Iedereen lijkt van iedereen te kunnen winnen en wisselvalligheid is troef.

Door de remise van Nieuwenhoorn (en de eerste thuisnederlaag van XerxesDZB) blijft Kloetinge, ondanks deze misstap, koploper en heeft het de tweede periodetitel nog steeds binnen handbereik. De volgende wedstrijd, tegen Heinenoord, is in elk geval op kunstgras…

Thomas de Rijke (foto: Ron Quinten).

BVCB-Kloetinge: 2-1 (2-1). Scheidsrechter: Martijn Kool. Scoreverloop: 5. 1-0 Evan Blom, 20. Dano Lourens 1-1, 34. Yousif de Kock 2-1.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart, Klaas van Hecke, Aidan Milot (64. Tim de Winter), Jarreau Manuhuwa, Valentijn van Keulen (82. Marijn Wijkhuijs), Roy Mulder, Reguillo Vandepitte, Jeremy Hubregtse, Jefry Dijkstra (82. Jeroen de Jonge), Dano Lourens, Thomas de Rijke (64. Kyle Doesburg).