Kloetinge houdt dapper stand in titanenstrijd

Thomas de Rijke is Noah Lucho Harms te snel af.

Zeker na de misstap van vorige week, was Kloetinge er vandaag alles aan gelegen de topper tegen Nieuwenhoorn te winnen, om de concurrentie enigszins op afstand te houden. En dat lukte, in een wedstrijd die zeker niet altijd goed was, maar wel boeiend en spannend tot het eind. Beide ploegen maakten er in Hellevoetsluis een ware titanenstrijd van, waarbij Kloetinge aan het langste eind trok: 0-1.

Verrassend was dat Jeremy Hubregtse op de bank begon, uitgerekend tegen de club waarvoor hij jarenlang heeft gespeeld. Coach Marcel Lourens koos, met Jop Dekker achterin, voor meer defensieve zekerheid tegen de snelle buitenspelers van Nieuwenhoorn. Ook Tim de Winter, die sinds de winter vooral als invaller fungeert, begon in de basis.

Mindere fase

Nieuwenhoorn maakte niet zoveel indruk als begin maart op het Wesselopark. De ploeg zit merkbaar in een wat mindere fase. Van de laatste zes wedstrijden werd er ook maar één gewonnen. Niettemin blijft de snelheid van de voorhoede levensgevaarlijk.

Sfeeractie van de Kloetinge Fanatics bij het begin van de wedstrijd.

Kloetinge wilde het niet zover laten komen en zette veel druk, wat leidde tot felle duels. Bij een daarvan raakte Jop Dekker al binnen tien minuten geblesseerd aan zijn schouder, waardoor hij niet verder kon. Daardoor kwam Jeremy Hubregtse sneller dan verwacht alsnog binnen de lijnen.

De eerste grote kans was kort daarna voor Thomas de Rijke, die zijn inzet in tweede instantie op de paal zal belanden:

Kans voor Thomas de Rijke, bal belandt op de paal.

Tien minuten later was het wel raak voor Kloetinge. Thomas de Rijke kopte een voorzet van Klaas van Hecke door naar Dano Lourens, die Nieuwenhoorn-doelman Mike van de Wijngaart met een volley van dichtbij verschalkte: 0-1. De achttiende (!) competitiegoal van de jonge aanvaller.

0-1, Dano Lourens.

Jefry Dijkstra, deze week twintig geworden, had zes minuten later zelfs de 0-2 op zijn slof. Na een prachtige lange pass van Hubregtse kon hij solo op de keeper af gaan, maar Van de Wijngaart keerde zijn inzet. Een vergelijkbare situatie deed zich voor bij het Kloetinge-doel, maar Mitchell Braafhart wist met een uiterste inzet te voorkomen dat Dimitri Gomes Almeida de gelijkmaker kon binnenschieten.

Penalty?

Na rust voerde Nieuwenhoorn de druk op. Kloetinge moest alle zeilen bijzetten om de boel dicht te houden, maar schakelde ook snel om, wat diverse kansen opleverde. Dijkstra leek op weg naar een vrije doortocht, maar werd in het strafschopgebied onderuit geschoffeld door Noah Lucho Harms. Scheidsrechter Xander Stoffer, die veel toeliet, zag er geen penalty in:

Penalty of niet?

Niet veel later ontsnapte Tim de Winter aan de Nieuwenhoorn-defensie, maar opnieuw bleek doelman Van de Wijngaart een sta-in-de weg voor Kloetinge:

Kans voor Tim de Winter.

Nieuwenhoorn dacht in de 62e minuut op gelijke hoogte te komen. Mitchell Braafhart stopte een schot van afstand, maar Dimitri Gomes Almeida was attent in de rebound. Zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de slotfase was het billen knijpen aan Kloetinge-zijde, maar Mitchell Braafhart – zonder meer de man van de wedstrijd – wist niet van wijken. Reguillo Vandepitte was nog dicht bij de 0-2, maar ook hij vond de Nieuwenhoorn-sluitpost op zijn weg:

Kans voor Reguillo Vandepitte.

Met deze overwinning doet Kloetinge goede zaken in de titelstrijd, al is die – met nog zeven wedstrijden te gaan – nog lang niet gestreden. XerxesDZB, nu de nummer twee, is de laatste weken goed op dreef en staat op slechts drie punten. En zelfs de marge met de nummer vijf op de ranglijst, Heerjansdam, is niet meer dan zeven punten. Niettemin was de zege van vanmiddag alle reden voor een feestje:

Kloetinge viert de zege met de supporters.

Nieuwenhoorn-Kloetinge 0-1 (0-1). Scheidsrechter: Xander Stoffer. Scoreverloop: 24. Dano Lourens 0-1.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart, Jop Dekker (10. Jeremy Hubregtse), Aidan Milot, Jarreau Manuhuwa, Klaas van Hecke, Roy Mulder (68. Rico van Nielen), Reguillo Vandepitte, Tim de Winter, Jefry Dijkstra (81. Jeroen de Jonge), Dano Lourens, Thomas de Rijke (68. Kyle Doesburg)

Jeremy Hubregtse wordt na afloop geïnterviewd door Omroep Zeeland. Mitchell Braafhart wacht op zijn beurt.