Ondanks nieuwe zeperd blijft Kloetinge aan kop

Ook invaller Tim de Winter kon Kloetinge niet naast Brielle brengen (foto: Ron Quinten)

Hoofdschuddend zocht de Kloetinge-aanhang vanmiddag in de rust de kantine van het Geuzenpark op. Hoe is het mogelijk dat de ploeg in het eerste half uur al drie goals om de oren krijgt? En dat uitgerekend tegen ‘laagvlieger’ Brielle. Het kwam na rust ook niet meer goed. Kloetinge verloor met 3-2.

Kampioen worden doe je niet zozeer door de directe concurrenten te verslaan, maar vooral door weinig te laten liggen tegen de andere tegenstanders. Het waren dan ook drie dure punten die vanmiddag in Brielle moesten achterblijven. Dat zowel Nieuwenhoorn als RVVH ook verloor, was een geluk bij een ongeluk.

In februari bleek op het Wesselopark al dat Brielle – ondanks de lage plaats op de ranglijst – allerminst een matig elftal heeft. In uitwedstrijden haalde het weliswaar tot nu toe slechts één puntje, maar op eigen veld verloor het alleen van Nieuwenhoorn en Papendrecht. Onder meer RVVH en Nieuw Lekkerland gingen met een nederlaag naar huis.

Jefry Dijkstra was goed voor twee assists (foto: Ron Quinten)

Kloetinge reisde met een flink legioen supporters, maar zonder Jarreau Manuhuwa af naar Brielle. Rico van Nielen (terug in de basis) vormde daarom met Aidan Milot de centrale defensie. Dat pakte zeker in de beginfase niet best uit, want al na een paar minuten kon Sepp Jacobs de 1-0 scoren voor de thuisploeg.

Gehaast

Opnieuw bleek hoe lastig Kloetinge het heeft als het op achterstand komt. De ploeg ging gehaast op zoek naar de gelijkmaker, maar miste geluk en doortastendheid. Dano Lourens was nog het dichtst bij een treffer, maar zijn schot van buiten de zestien raakte de paal.

Uiteindelijk was het Thomas de Rijke die de stand weer gelijk trok. In de nasleep van een corner gaf Jefry Dijkstra de bal hoog voor, waarna De Rijke fraai inkopte.

1-1, Thomas de Rijke.

Brielle sloeg – volgens hetzelfde scenario als twee weken geleden tegen BVCB – snel terug en profiteerde van slordigheden aan de kant van Kloetinge, dat wel erg veel ruimte liet en af en toe gewoonweg open huis hield. Jordy Braber kon daardoor, nog voordat er een half uur was verstreken, zowel de 2-1 als de 3-1 aantekenen.

Na rust stond Kloetinge beter opgesteld en was het vooral eenrichtingsverkeer richting het Brielle-doel. De aansluitingstreffer viel al snel. Opnieuw was het Jefry Dijkstra die met een hoge voorzet Thomas de Rijke vond: 3-2.

3-2, Thomas de Rijke.

Er leek daarna nog voldoende tijd om orde op zaken te stellen, maar dat gebeurde niet. Kloetinge probeerde op allerlei manieren kansen te creëren, maar de Brielle-defensie was taai en ontregelde het spel slim. Doelman Nigel Keehnen werd zelden echt op de proef gesteld.

In de slotfase waren Reguillo Vandepitte en Dano Lourens, na een voorzet van invaller Tim de Winter, met een collectieve actie dicht bij de gelijkmaker. Zij vonden de keeper op hun weg. De vertwijfeling van Vandepitte daarna was alleszeggend voor de wedstrijd:

Een nieuwe zeperd dus voor Kloetinge, dat in achttien wedstrijden al twintig verliespunten heeft opgelopen. Dat het nog steeds bovenaan staat, mag dan ook een wonder heten. Deze klasse, met slechts acht punten verschil tussen de koploper en de nummer acht, blijft onvoorspelbaar.

Nieuwenhoorn en XerxesDZB lijken de voornaamste concurrenten, maar Heerjansdam is ook een gevaarlijke outsider. Die ploeg grossiert in remises (al elf keer gelijkgespeeld!), verloor nog maar één wedstrijd (op 27 november tegen Nieuwenhoorn) en is inmiddels opgerukt naar de vierde plaats.

Komende zaterdag wacht Kloetinge opnieuw een cruciaal duel: uit tegen Nieuwenhoorn.

Thomas de Rijke aan de bal. Links: Jesse van der Reiden (Brielle) en Reguillo Vandepitte (foto: Ron Quinten)

Brielle-Kloetinge: 3-2 (3-1). Scheidsrechter: Wim Roozeboom. Scoreverloop: 7. Sepp Jacobs 1-0, 22. Thomas de Rijke 1-1, 25. Jordy Braber 2-1, 28. Jordy Braber 3-1, 52. Thomas de Rijke 3-2.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart, Klaas van Hecke, Aidan Milot, Rico van Nielen, Jeremy Hubregtse, Jefry Dijkstra, Roy Mulder (70. Jeroen de Jonge), Reguillo Vandepitte, Dano Lourens, Kyle Doesburg (64. Tim de Winter), Thomas de Rijke.