Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Rico’s raket houdt Kloetinge op koers

Kloetinge viert de 0-1 van Dano Lourens.

Kloetinge hield het vanmiddag tegen Heinenoord – vaak een lastige tegenstander – lang spannend. Maar in de tweede helft lukte het toch om het krachtsverschil in doelpunten uit te drukken. Met als hoogtepunt een prachtige treffer van Rico van Nielen.

Het duel was op papier een thuiswedstrijd voor Kloetinge, maar werd gespeeld in de Hoeksche Waard. De uitwedstrijd vond aan het begin van het seizoen plaats op het Wesselopark, omdat het nieuwe, fraaie kunstgrasveld van Heinenoord toen nog niet klaar was.

Kloetinge kon vandaag geen beroep doen op Valentijn van Keulen, die geblesseerd is. Daarom begon Kyle Doesburg weer eens in de basis. De ploeg nam meteen het heft in handen en creëerde kans op kans, maar Doesburg, Dano Lourens en Jefry Dijkstra misten in het eerste bedrijf de scherpte in de afronding. Heinenoord loerde vooral op de counter en was daarbij enkele keren gevaarlijk. Toch mocht het elftal van Joop Hiele blij zijn dat het met 0-0 de rust haalde.

Doelpunt nummer 17

In de tweede helft ging Dano Lourens dieper spelen en dat betaalde zich al snel uit. Zeven minuten na rust gaf Jefry Dijkstra voor en kon Lourens de bal binnenkoppen. Daarmee heeft hij al zes wedstrijden op rij gescoord en staat de teller inmiddels op zeventien. De afgelopen vijftig jaar scoorden alleen Arjan Human (22 goals) en Erik de Groene (21) nog vaker in één seizoen voor Kloetinge.

0-1, Dano Lourens.

Kloetinge bleef ook na de openingstreffer aandringen. Het was invaller Rico van Nielen – hij maakte zijn rentree na een maand afwezigheid – die in de 75e minuut voor de 0-2 zorgde. En hoe! Vanaf een meter of twintig kreeg hij de ruimte om uit te halen en de bal verdween als een raket in de kruising. De treffer deed veel denken aan zijn doelpunt tegen Papendrecht, exact een half jaar geleden. Het was bovendien de 200e competitiegoal van Kloetinge onder Marcel Lourens.

En vanuit een andere hoek:

0-2, Rico van Nielen.

Heinenoord kwam er nog enkele keren gevaarlijk uit, maar de wederom sterk keepende Mitchell Braafhart liet zich niet verrassen. Aan de overkant kreeg Kloetinge een uitgelezen kans op 0-3. Thomas de Rijke ging in het strafschopgebied over de knie bij Heinenoord-verdediger Mitch Fransen en scheidsrechter Van Dijk wees naar de stip. De penalty van Dano Lourens spatte (net als die van Valentijn van Keulen in de uitwedstrijd tegen XerxesDZB) uiteen op de lat:

Penalty Dano Lourens.

De drie punten gingen uiteindelijk meer dan terecht mee terug naar Zeeland. En niet alleen dat, want ook de tweede periodetitel heeft Kloetinge nu op zak. Dat is zeker mooi meegenomen, al blijft er vooralsnog maar één titel die echt telt: die van het kampioenschap. De weg daarheen is nog lang, want ook bijna alle directe concurrenten wonnen vandaag. Komende zaterdag de volgende horde: Brielle.

Klaas van Hecke in de wedstrijd Heinenoord-Kloetinge.
Voor het eerst deze competitie speelde hij niet de volle negentig minuten.

Heinenoord-Kloetinge: 0-2 (0-0). Scheidsrechter: Kenneth van Dijk. Scoreverloop: 52. Dano Lourens 0-1, 75. Rico van Nielen 0-2.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart, Klaas van Hecke (66. Rico van Nielen), Aidan Milot, Jarreau Manuhuwa, Jeremy Hubregtse, Reguillo Vandepitte, Roy Mulder, Dano Lourens, Jefry Dijkstra, Kyle Doesburg (76. Tim de Winter), Thomas de Rijke.