Voldaan Kloetinge geeft zege uit handen

Papendrecht vormde vóór de wedstrijd een erehaag voor Kloetinge.

,,Nou, die gaan het nog lastig krijgen in de hoofdklasse”, zei een Papendrecht-supporter vanmiddag, aan het einde van de eerste helft, over Kloetinge. Zijn woorden waren begrijpelijk. De kampioensploeg haalde niet het niveau van de afgelopen weken en zag Papendrecht in de slotfase zelfs langszij komen. De wedstrijd eindigde in 2-2.

Dat Kloetinge niet echt speelde als een kampioen, is ook weer niet zo heel verrassend. Na het behalen van de titel en het Zeeuwse volksfeest dat daarop volgde, is iedereen voldaan en alle druk weggevallen. Dan valt het niet mee om je weer op te laden voor de resterende wedstrijden.

Uitgedund

Bovendien raakt de selectie steeds verder uitgedund, want behalve de langdurig afwezigen waren Thomas de Rijke, Jeremy Hubregtse en Klaas van Hecke (die dit seizoen nog geen duel had gemist) niet inzetbaar. Halverwege de wedstrijd staakte ook aanvoerder Roy Mulder de strijd en in de loop van de tweede helft moest Jeroen de Jonge aangeslagen het veld verlaten.

Kyle Doesburg en Dook van den Berg, hier in duel met Papendrecht-verdediger Michel van Rooijen, vielen in.

Het is dus improviseren voor coach Marcel Lourens, die zijn ploeg in een 3-5-2-formatie liet spelen. Ufuk Kahveci kreeg voor de tweede keer dit seizoen een basisplaats. Jarreau Manuhuwa en Aidan Milot stonden voor het eerst sinds de uitwedstrijd tegen Nieuwenhoorn aan de aftrap.

Papendrecht ontving Kloetinge met alle egards. De selectie vormde een erehaag, klapte voor het kampioensteam en er werden bloemen uitgedeeld. Voor de thuisploeg, die dit seizoen nog maar tien keer had gescoord op eigen veld, stond deze middag wel veel op het spel. Zij heeft de punten hard nodig om te ontsnappen aan de nacompetitie.

Overtuigend

Kloetinge begon overtuigend aan de wedstrijd. In de openingsfase kwam Papendrecht er nauwelijks aan te pas. Na nog geen tien minuten was de 0-1 een feit. Valentijn van Keulen gaf na een combinatie met Reguillo Vandepitte voor, Tim de Winter kreeg de bal niet onder controle, maar uiteindelijk kon Jefry Dijkstra alsnog afdrukken.

0-1 Jefry Dijkstra.

Na de treffer werd het aan Kloetingse kant al snel minder en kreeg Papendrecht steeds meer greep op de wedstrijd. Dat leidde onder meer tot een grote kans voor Jarden van Ek, die na een half uur spelen de gelijkmaker op zijn slof had, maar snoeihard de paal raakte.

Fraaie poeier

In de tweede helft vielen er maar weinig Zeeuwse wapenfeiten te noteren, terwijl Papendrecht steeds meer aandrong. De gelijkmaker was voor het gevoel een kwestie van tijd, maar in de 70e minuut leek Jefry Dijkstra de wedstrijd in het slot te gooien. Met een fraaier poeier van afstand zorgde hij voor de 0-2, zijn vijfde competitietreffer van het seizoen.

0-2 Jefry Dijkstra.

Papendrecht zette voor een slotoffensief alle troeven in, waardoor de druk op de defensie van Kloetinge verder toenam. In de 79e minuut ging Jarreau Manuhuwa in de fout, waarna Cerezo Drenthe voor de aansluitingstreffer zorgde.

De 2-2 hing in de slotfase in de lucht. Toch was het Kloetinge dat wist te scoren. Invaller Dook van den Berg (hij maakte zijn competitiedebuut) speelde Dano Lourens vrij, die eenvoudig keeper Roy Rijntjes passeerde. Het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel, al was dat twijfelachtig:

Buitenspel?

In de blessuretijd kwam Papendrecht toch op gelijke hoogte. Jay Luciano tikte bij een scrimmage voor het doel van Mitchell Braafhart de bal binnen. Achteraf gezien was 2-2 een terechte uitslag, waar iedereen vrede mee kon hebben. Papendrecht koesterde het zwaarbevochten puntje, terwijl Kloetinge vooral komende zaterdag voor eigen publiek tegen Heerjansdam dit memorabele seizoen op een waardige manier zal willen afsluiten.

Papendrecht-Kloetinge: 2-2 (0-1). Scheidsrechter: Abdel Afalah. Scoreverloop: 10. Jefry Dijkstra 0-1, 70. 0-2 Jefry Dijkstra, 79. Cerezo Drenthe 2-1, 93. Jay Luciano 2-2.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart, Jeroen de Jonge (65. Kyle Doesburg), Jarreau Manuhuwa, Roy Mulder (46. Marijn Wijkhuijs), Aidan Milot (77. Wout Meijer), Ufuk Kahveci, Valentijn van Keulen, Reguillo Vandepitte, Tim de Winter (77. Dook van den Berg), Dano Lourens, Jefry Dijkstra.