Kloetinge mist VAR en morst kostbare punten

Ongeloof bij Ruben de Jager als hij hoort dat zijn doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel.

Ook na zeven competitiewedstrijden is Kloetinge nog altijd ongeslagen. Toch voelde de 0-0 vanmiddag bij Achilles Veen vooral als een nederlaag. De ploeg van Jurriaan van Poelje slaagde er niet in om het krachtsverschil ook in doelpunten uit te drukken.

Daarmee is het aantal verliespunten inmiddels opgelopen tot acht. Nog altijd staat Kloetinge op een keurige derde plaats, maar de concurrentie hijgt nadrukkelijk in de nek. En de drie punten lagen vandaag op het fraaie sportpark De Hanen Weide bijna voor het oprapen.

Harde keuzes

Van Poelje moest bij het samenstellen van zijn basiself opnieuw harde keuzes maken, gezien de brede selectie. De beide backs Klaas van Hecke en Jesse van der Linden keerden terug in de beginopstelling, terwijl Valentijn van Keulen op het middenveld opnieuw de voorkeur kreeg. Voor Jeremy Hubregtse en Jeffrey Theunisse restte slechts een plaats op de bank. Theunisse kwam vanmiddag zelfs helemaal niet in actie, wat ook gold voor Thomas de Rijke.

Opkomst van de spelers. Kloetinge in het blauw-gele uittenue.

De kracht van Achilles Veen – met Jean-Philip Becht (Kloetinge-speler in het seizoen 2003/2004) als assistent-trainer – was vooraf lastig in te schatten. Het team is grotendeels vernieuwd, met veel spelers uit de derde divisie. Op papier een sterke formatie, maar in de eerste wedstrijden nog niet echt op elkaar ingespeeld.

Debuut Milan Zabicki (17)

Kloetinge begon wat afwachtend aan de wedstrijd, maar kwam al vrij snel tot de conclusie dat Achilles Veen niet echt een vuist kon maken. Geleidelijk trok de ploeg het initiatief naar zich toe. Een lelijke tegenvaller was dat keeper Mitchell Braafhart in zijn 101e wedstrijd voor Kloetinge al na twintig minuten met een blessure het veld moest verlaten. Het betekende wel het officiële debuut van de pas 17-jarige Milan Zabicki – later deze maand wordt hij 18 – in het doel.

Ook na de gedwongen keeperswissel creëerden de Zeeuwen de ene kans na de andere, maar ze waren wat slordig in de afronding, misten net dat beetje geluk of gingen – in het geval van Jorik Mijnhijmer – te veel voor eigen succes. De beste mogelijkheid was na een klein half uur voor Jefry Dijkstra, maar hij raakte de buitenkant van de paal.

Kans voor Jefry Dijkstra.

In de blessuretijd leek het alsnog 0-1 te worden. De hardwerkende Ruben de Jager tikte een voorzet van Jorik Mijnhijmer keurig binnen. Tot verbazing van iedereen die Kloetinge een warm hart toedraagt, zagen de scheids- en grensrechter er buitenspel in, terwijl De Jager toch echt achter zijn man vandaan leek te komen. Helaas was er geen VAR om uitsluitsel te geven.

Buitenspel?

De tweede helft leek in eerste instantie op dezelfde voet verder te gaan. Eerst werd een voorzet van Jorik Mijnhijmer door Achilles Veen-aanvoerder Nikki Baggerman bijna in eigen doel gewerkt. Een minuut schot Jefry Dijkstra vanaf de rand van de zestien hard over.

Maar daarna was gedaan met de pret. De thuisploeg kreeg wat beter vat op Kloetinge, dat nauwelijks nog echte kansen wist te creëren. Achilles Veen was ook niet bij machte daar veel tegenover te stellen, maar naarmate de tijd verstreek, begon het steeds meer te geloven in een stuntje. Dat bleef uit, mede doordat Milan Zabecki en zijn defensie alert bleven.

Achilles Veen-trainer Dennis van der Steen koesterde na afloop het punt. Kloetinge treurde om het verlies van twee punten, zeker met de wetenschap dat de nummers 1 en 2 op de ranglijst – ODIN’59 en Goes – wél wonnen en dat komende vrijdagavond De Grote Derby tegen Goes wacht.

Achilles Veen-Kloetinge: 0-0 (0-0). Scheidsrechter: Jorg Ordelmans. Gele kaarten Kloetinge: Jefry Dijkstra, Roy Mulder, Kyle Doesburg en Jesse van der Linden.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart (21. Milan Zabicki); Klaas van Hecke, Koen Plank, Jeroen de Jonge, Jesse van der Linden; Valentijn van Keulen (82. Jeremy Hubregtse), Reguillo Vandepitte, Roy Mulder; Jefry Dijkstra, Ruben de Jager, Jorik Mijnhijmer (67. Kyle Doesburg)