Felgeel Kloetinge onderuit in kletsnat Wijchen

Bal van Mitchell Baptist gaat net voorlangs

Het blijft wennen, die zaterdagavondwedstrijden. Zeker als het, zoals vanavond, een stevig stuk rijden is, de ambiance niet echt top blijkt, het behoorlijk fris voelt, de regen regelmatig met bakken uit de hemel komt, het voetbal tegenvalt en Kloetinge uiteindelijk ook nog met een nederlaag naar huis wordt gestuurd.

Zes competitiewedstrijden op rij had Kloetinge niet verloren: drie gewonnen, drie gelijk. Maar in Wijchen moest het zijn meerdere erkennen in AWC. De zorgen beginnen zich onderhand wel op te stapelen. De selectie is op papier breed, maar het gemis van een aantal sleutelfiguren – met name Roy Mulder en Klaas van Hecke – blijft voelbaar.

Vandepitte node gemist

Dat geldt zeker ook voor Reguillo Vandepitte, die tegen Hoek uitviel met een schouderblessure en er een aantal weken uit ligt. Zijn aanwezigheid werd vanavond op het middenveld node gemist. De aanwinsten van dit seizoen kunnen bovendien nog niet allemaal aan de verwachtingen voldoen.

Verder loopt Kloetinge al enkele weken tegen veel te veel gele kaarten op. De teller staat na elf wedstrijden al op 32. Dat gaat veel te vroeg in het seizoen tot schorsingen leiden. Na vanavond staan Julius Bliek en Dook van den Berg, met ieder vier gele kaarten, al ‘op scherp’. Vorig seizoen viel Kloetinge ook al in negatieve zin op, met in totaal 58 gele kaarten, plus één (directe) rode kaart.

Het kwam af en toe met bakken uit de hemel tijdens de wedstrijd

Het heeft deels ook met de speelwijze te maken. Ook vanavond tegen AWC nam Kloetinge het initiatief en probeerde fel te spelen door hoog druk te zetten. Dat kost veel energie kost en is niet zonder risico’s. Als de lange bal van de tegenstander goed valt, moet er al snel aan de noodrem worden getrokken.

Vroegtijdig geneutraliseerd

Het fysiek sterke AWC bleef beter overeind op het kletsnatte natuurgras en wist de Kloetingse aanvalsdrang vaak vroegtijdig te neutraliseren. In de eerste helft konden daardoor nauwelijks echte kansen worden genoteerd. Jeffrey Theunisse, die Vandepitte verving, mocht op de rand van de zestien wel aanleggen voor een vrije trap, maar zijn poging smoorde in de Wijchense muur. De beste kans was vlak voor rust voor AWC. Mitchell Braafhart tikte de verraderlijke bal razendknap uit zijn doel.

Direct na de hervatting probeerde Kloetinge het verschil te maken. AWC-doelman Tijn van de Groes behoedde zijn ploeg voor een achterstand bij een kopbal van Julius Bliek en vervolgens, in de rebound, een schot van Jefry Dijkstra.

Kans Julius Bliek/Jefry Dijkstra

AWC – dat vrijwel hetzelfde thuistenue als Kloetinge heeft – wist naarmate de tijd vorderde, de wedstrijd steeds meer naar zich toe te trekken. Toch was Mitchell Baptist nog dicht bij de 0-1, maar zijn schot ging net voorlangs:

Kans Mitchell Baptist

Aan de overzijde was het wel raak. Bij een vrije trap kreeg Daan Pauwels in de 66ste minuut opvallend veel ruimte om de bal naast Braafhart in het doel te werken: 1-0. In de resterende 25 minuten probeerde Kloetinge – inmiddels in de stromende regen – alles om de zaken weer gelijk te trekken, maar zonder de AWC-goalie echt in de problemen te brengen. Opnieuw Daan Pauwels velde kort voor tijd definitief het vonnis met een schot van afstand: 2-0.

AWC-Kloetinge 2-0 (0-0). Scheidsrechter: Niels Boel. Scoreverloop: 66. Daan Pauwels 1-0, 88. Daan Pauwels 2-0. Gele kaarten Kloetinge: Koen Plank, Dook van den Berg, Jeffrey Theunisse en Julius Bliek.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Jop Dekker (73. Zenya Deurloo), Koen Plank, Julius Bliek, Raphael Zerbib; Jeffrey Theunisse, Dook van den Berg, Valentijn van Keulen; Jefry Dijkstra (63. Kyle Doesburg, Ruben de Jager, Mitchell Baptist.