Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Kloetinge lijkt scoren verleerd in kansenregen

Dook van den Berg test de UNA-defensie (foto: Ron Quinten)

Na het Waterballet van Wijchen moest Kloetinge vanmiddag de tweede nederlaag op rij slikken (0-2). Tegenstander UNA (Uitspanning Na Arbeid), de nummer twee van de derde divisie, kon nauwelijks imponeren, maar nam toch de drie punten mee terug naar Veldhoven.

Kloetinge zal een list moeten bedenken om de komende weken uit de buurt van de onderste regionen van de ranglijst blijven. Er wacht een zwaar programma (met onder meer uitwedstrijden tegen Sportlust ’46, koploper SteDoCo en Barendrecht), terwijl de personele zorgen toenemen. De lijst met geblesseerden groeit, waardoor de spoeling steeds dunner wordt.

Opkomst van de spelers (foto: Rolf Bosboom)

Het grote aantal gele kaarten (24 in de laatste vijf wedstrijden!) gaat ook zijn tol eisen. Dook van den Berg en Julius Bliek incasseerden vanmiddag hun vijfde prent van het seizoen en zijn dus volgende week tegen Sportlust geschorst. Koen Plank staat inmiddels op scherp.

Jefry Dijkstra (foto: Ron Quinten)

Tegen UNA koos Jurriaan van Poelje voor vrijwel dezelfde elf als vorige week tegen AWC. Alleen Ellas Meijer kreeg nu de voorkeur boven Raphael Zerbib. Na de inleidende schermutselingen profiteerde UNA al vroeg in de wedstrijd van weifelend optreden van de Kloetingse defensie, waardoor Juul Respen alle ruimte had om met een kopbal de wegglijdende Mitchell Braafhart te passeren.

Mitchell Baptist (foto: Ron Quinten)

Kloetinge herpakte zich snel en liet in het resterende deel van de eerste helft zijn tanden zien. Het leidde tot een ware kansenregen, met uitstekende mogelijkheden voor met name Koen Plank, Julius Bliek, Ruben de Jager en Dook van den Berg. Maar wat zij ook probeerden, het lukte steeds net niet om UNA-keeper Petar Stoskovic te verschalken. Kloetinge lijkt het scoren even verleerd.

Kans Ruben de Jager na voorzet Dook van den Berg
Kans Julius Bliek (kopbal) / Dook van den Berg

Na rust controleerde UNA de wedstrijd en werd Kloetinge minder gevaarlijk. Het gevaar moest vooral van Ruben de Jager komen, maar hij had bij de afronding keer op keer het geluk niet aan zijn zijde. Halverwege de tweede helft meende de aanvaller ook recht te hebben op een penalty. In plaats daarvan gaf scheidsrechter Luca Cantineau een gele kaart wegens vermeend acteerwerk:

Penalty of schwalbe?

Enkele minuten later was De Jager alsnog dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Stoskovic keerde zijn schot-met-stuit.

Kans Ruben de Jager

Jurriaan van Poelje probeerde zijn mannen er nog een slotoffensief uit te laten persen, door zijn beide backs op te offeren. Behalve Kyle Doesburg kwam ook Joël van Herwijnen van Onder-23 in het veld. Het mocht niet baten. UNA profiteerde van de geboden ruimte en besliste kort voor de tijd het duel definitief via Noah Nguyen.

Kloetinge-UNA 0-2 (0-1). Scheidsrechter: Luca Cantineau. Scoreverloop: 13. Juul Respen 0-1, 90. Noah Nguyen 0-2. Gele kaarten Kloetinge: Koen Plank, Ruben de Jager, Dook van den Berg en Julius Bliek.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Jop Dekker (89. Joël van Herwijnen), Koen Plank, Julius Bliek, Ellas Meijer (79. Kyle Doesburg); Valentijn van Keulen, Jeffrey Theunisse, Dook van den Berg; Jefry Dijkstra, Ruben de Jager, Mitchell Baptist (57. Zenya Deurloo).

Julius Bliek, die dit seizoen nog geen minuut miste, speelde vanmiddag zijn honderdste officiële wedstrijd voor Kloetinge (86 in de periode 2014-2017 en 14 dit seizoen):

SeizoenCompetitieNacompetitieKNVB-bekerDistrictsbekerTotaalGoals
2014/201520205272
2015/201622008305
2016/201722214295
2023/202412020143
Totaal76431710015