Kloetinge heeft weinig te vertellen in Woerden

Voor de Kloetinge-supporters was het afzien in het kletsnatte Woerden

Sommige wedstrijden lijken al gespeeld voordat ze goed en wel zijn begonnen. Kloetinge gebeurde het vanmiddag in het verregende Woerden. Geen moment wekte de ploeg de indruk dat zij het tegenstander Sportlust ’46 lastig kon maken. Dat het uiteindelijk ‘maar’ 3-1 werd, viel nog mee.

Dat betekent wel inmiddels de derde nederlaag op rij, wat Kloetinge ruim vijfenhalf jaar geleden (april 2018) voor het laatst gebeurde. Met een loodzwaar programma tot de winterstop voor de boeg, wordt het nog een hele kluif om de komende weken in de middenmoot te blijven.

Door de waslijst aan blessures en schorsingen (Roy Mulder, Klaas van Hecke, Reguillo Vandepitte, Yasin Ouja, Julius Bliek, Dook van den Berg) moest de opstelling weer wat worden omgegooid. Centrale verdediger Jeroen de Jonge, die het dit seizoen tot nu toe moest doen met enkele minimale invalbeurtjes, begon in de basis. Op de bank hield Jurriaan van Poelje onder anderen Rubin van der Hooft en Anwar Zghoudi van Onder-23 achter de hand.

De spelers komen het veld op. Voorop Ruben de Jager, die deze keer de aanvoerdersband droeg

Al in het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat simpelweg te veel steunpilaren werden gemist. De ploeg kon geen vuist te maken tegen het sterke Sportlust’46, dat niet voor niets als een van de titelkandidaten wordt gezien.

Net als vorige week keek Kloetinge al binnen een kwartier tegen een achterstand aan. Die marge werd na ruim een half uur spelen zelfs verdubbeld. In aanvallend opzicht was de oogst uiterst mager, met in de eerste helft één serieuze kans. De vrije trap van Zenya Deurloo ging net naast.

Tekenend was dat Van Poelje nog in de eerste helft aanvaller Mitchell Baptist inwisselde voor verdediger Ellas Meijer. Ook na rust leek het vooral zaak om de schade beperkt te houden.

Doordat de gastheren de teugels wat lieten vieren, kon Kloetinge zelfs af en toe wat gevaar stichten. Een overtreding op Zenya Deurloo in de 58ste minuut, op de rand van de zestien, leverde een vrije trap op. Die nam hij zelf. Ditmaal verdween de bal wel op fraaie wijze achter doelman Romero Antonioli.

2-1 Zenya Deurloo

De aansluitingstreffer verwarmde de Kloetinge-aanhang met de hoop op het Wonder van Woerden. Maar die werd binnen twee minuten door Sportlust de grond ingeboord, doordat Wessel Meiring van dichtbij de 3-1 binnen schoot. De 4-1, ook van Meiring, werd niet veel later wegens buitenspel afgekeurd.

Snel vergeten

De wedstrijd was daarmee wel gespeeld. Sportlust hoefde niet meer, Kloetinge kon weinig meer. Als de scheidsrechter tien minuten te vroeg had afgefloten, hadden waarschijnlijk weinig mensen binnen en buiten de lijnen daar bezwaar tegen gemaakt.

Bekijk de samenvatting:

Een wedstrijd om snel te vergeten dus. Komende zaterdag, thuis tegen Quick, weer een nieuwe ronde. Met nieuwe kansen.

Sportlust ’46-Kloetinge 3-1 (2-0). Scheidsrechter: Alwin Steeg. Scoreverloop: 12. Remco de Weerd 1-0, 33. Mohammed Bendadi, 58. Zenya Deurloo 2-1, 60. Wessel Meiring 3-1. Gele kaart Kloetinge: Valentijn van Keulen.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Jop Dekker, Koen Plank (57. Kyle Doesburg), Jeroen de Jonge, Raphael Zerbib; Valentijn van Keulen (80. Daan Schouw), Zenya Deurloo, Jeffrey Theunisse; Jefry Dijkstra, Ruben de Jager, Mitchell Baptist (43. Ellas Meijer).