Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Kloetinge kan zegereeks SteDoCo niet breken

De spelers van Kloetinge komen het veld op, met (van rechts naar links) Mitchell Braafhart, Jefry Dijkstra, Jeffrey Theunisse, Jop Dekker, Ruben de Jager, Koen Plank, Raphael Zerbib en Dook van den Berg

Het fraaie scorebord op het sportpark bij Hoornaar gaf vanmiddag al ruim 74 gespeelde minuten aan, toen invaller Yasin Ouja probeerde met een schot van afstand SteDoCo-keeper Maarten de Fockert te verrassen. Het was pas de eerste keer dat de doelman in actie hoefde te komen. Hij redde zonder veel moeite.

Dat zegt alles over het krachtsverschil met SteDoCo, dat al negen (!) wedstrijden op rij had gewonnen. Ook Kloetinge kon de zegereeks niet breken en moest met 2-0 de overwinning aan de gastheren laten. En dat is allerminst een schande tegen een ploeg die hard op weg is naar de tweede divisie. En daar ook duidelijk thuishoort.

Ruben de Jager in duel met Simon van Zeelst. Kyle Doesburg, oud-SteDoCo-speler, kijk toe

Trainer Jurriaan van Poelje had een zware wedstrijd ingecalculeerd. Hij koos voor een vijf man sterke defensie. Het Kloetingse bastion hield een half uur lang behoorlijk stand tegen het sterke combinatievoetbal van SteDoCo, maar was niet bij machte om daar iets tegenover te stellen. Elke aanzet tot een counter werd door de tegenstander vakkundig in een vroegtijdig stadium geneutraliseerd, waardoor de eerste 45 minuten zich vrijwel volledig op de helft van Kloetinge afspeelden.

Ook de spaarzame corners voor Kloetinge leverden niets op

SteDoCo, met oud-Kloetinge-speler Nizar Mekkaoui in de gelederen, bleef geduldig een opening zoeken. Die werd na ruim een half uur gevonden. Jeffrey van Nuland, door Dook van den Berg uit het oog verloren, kom ongehinderd binnenkoppen: 1-0. Sjaak Kuyper maakte er vlak voor rust, na een fraaie lange pass, ook nog 2-0 van.

Oud-Feyenoorder André Hoekstra, als assistent van trainer Rick Adjei, op de bank bij SteDoco. Rechts: Nizar Mekkaoui, die vorig seizoen bij Kloetinge speelde

Na rust had Kloetinge het geluk dat SteDoCo wat minder effectief omsprong met de kansen. Doelman Mitchell Braafhart bracht ook een aantal keren knap redding. Met het oog op het belangrijke thuisduel van volgende week tegen Meerssen nam Van Poelje voorzorgsmaatregelen. De spelers die op scherp staan qua gele kaarten haalde hij voortijdig naar de kant (Julius Bliek en Koen Plank) of hield hij op de bank (Valentijn van Keulen). Voor het eerst sinds de uitwedstrijd tegen Unitas (23 september) bleef Kloetinge kaartloos.

Dubbele wissel bij Kloetinge: Yasin Ouja en Mitchell Baptist staan klaar om in te vallen

De inbreng van Yasin Ouja en Mitchell Baptist zorgde wel voor meer aanvallend impulsen. Daardoor werd de strijd wat evenwichtiger, mede doordat SteDoCo ook niet tot het uiterste leek te gaan. Het zorgde voor kansen voor Ouja en later ook voor Kyle Doesburg, wiens harde schot maar net voorlangs ging.

Kans voor Yasin Ouja

De ruststand werd ook de eindstand: 2-0. Dat maakt zeker op papier een nog enigszins dragelijke indruk. Wie de kou in Hoornaar trotseerde, weet dat er vanmiddag voor Kloetinge echt niets te halen viel.

Bekijk de samenvatting van de wedstrijd:

SteDoCo-Kloetinge 2-0 (2-0). Scheidsrechter: Martijn Kieft. Scoreverloop: 33. Jeffrey van Nuland 1-0, 45. Sjaak Kuyper 2-0.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Jop Dekker (46. Klaas van Hecke), Koen Plank (76. Jeroen de Jonge), Julius Bliek (61. Mitchell Baptist), Jeffrey Theunisse, Raphael Zerbib (82. Ellas Meijer); Jefry Dijkstra (61. Yasin Ouja), Dook van den Berg, Zenya Deurloo; Ruben de Jager, Kyle Doesburg.

Nizar Mekkaoui aan de bal, Klaas van Hecke en Jefry Dijkstra zijn alert