Kloetinge schiet uit startblokken na winterstop

Ontlading bij Reguillo Vandepitte na de curieuze 0-2

Beter kon 2024 niet beginnen voor Kloetinge. In Veghel werd Blauw Geel’38, de nummer vijf van de ranglijst, vanmiddag overtuigend opzij gezet: 0-2. Geen enkel moment kwam de ploeg in problemen.

Vooraf hadden de meeste vaste volgers niet de verwachting dat er heel veel te halen viel op het Prins Willem Alexander Sportpark. Blauw Geel doet mee om de prijzen, scoort makkelijk en had de vorige ontmoeting, vorig jaar augustus op het Wesselopark, al halverwege de wedstrijd beslist.

Debuut Teun van Remortel

Kloetinge moet de komende maanden vooral punten zien te sprokkelen tegen de ploegen in het rechter rijtje. Vanmiddag ontbraken bovendien, naast de langdurig geblesseerden Valentijn van Keulen en Roy Mulder, Julius Bliek en keeper Mitchell Braafhart. Jurriaan van Poelje – die vandaag bekendmaakte dat hij volgend seizoen aan de slag gaat bij UNA – koos ervoor Teun van Remortel zijn debuut te laten maken. De pas 18-jarige doelman kreeg de voorkeur boven Milan Zabicki.

De 18-jarige doelman Teun van Remortel, die zijn debuut maakte, na de eerste helft. Hij kreeg de voorkeur boven tweede keeper Milan Zabicki (rechts)

Kloetinge – met onder anderen Jeroen de Jonge en Mitchell Baptist in de basis – knalde uit de startblokken. Al na anderhalve minuut schoot aanvoerder Reguillo Vandepitte, die na tweeënhalve maand (schouderblessure) zijn rentree maakte, schoot een voorzet van Jefry Dijkstra fraai binnen (0-1):

0-1 Reguillo Vandepitte
Kloetinge viert de 0-1

Blauw Geel’38 was geen schim van de ploeg die we op het Wesselopark aan het werk zagen en leek een complete offday te hebben. Vlak voor rust moest de ploeg bovendien met tien man verder. Robin Voets kreeg van scheidsrechter Dominique Prick, die weinig toeliet en geen commentaar duldde, zijn tweede gele kaart.

Kloetinge was dominant, won vrijwel elk duel en zorgde ervoor dat de thuisploeg nauwelijks kansen wist te creëren. Zelf kreeg het diverse mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar die werden niet verzilverd. De beste kans was voor Ruben de Jager, maar hij stuitte op doelman Jordy Zielschot.

Kans Ruben de Jager

Na rust kende Kloetinge opnieuw een vliegende start, maar nu met wat hulp van Blauw Geel. Een voorzet van Ruben de Jager bereikte Reguillo Vandepitte niet, maar de bal caramboleerde op curieuze wijze via Jay van Boxtel en uiteindelijk aanvoerder Migiel Zeller in het eigen doel: 0-2.

0-2 eigen doelpunt Blauw Geel’38

De overwinning kwam daarna nauwelijks in gevaar. De aanvallers van Blauw Geel konden Teun van Remortel nauwelijks op de proef, terwijl Kloetinge diverse keren dicht bij de 0-3 was, met goede mogelijkheden voor onder anderen Jefry Dijkstra en invaller Yasin Ouja.

Kans Jefry Dijkstra
Kans Yasin Ouja

Het enige wat de ploeg zichzelf achteraf kon verwijten, is dat zij de wedstrijd niet eerder in het slot gooide. Hoe dan ook, drie punten in de eerste uitwedstrijd van het jaar is een uitstekend begin van de tweede helft van de competitie.

Kloetinge viert na afloop de zege

Blauw Geel’38-Kloetinge 0-2 (0-1). Scheidsrechter: Dominique Prick. Scoreverloop: 2. Reguillo Vandepitte 0-1, 47. Migiel Zelller (e.d.) 0-2. Gele kaarten Kloetinge: Dook van den Berg, Koen Plank, Raphael Zerbib en Klaas van Hecke.
Opstelling Kloetinge: Teun van Remortel; Klaas van Hecke (90. Ellas Meijer), Koen Plank, Jeroen de Jonge, Raphael Zerbib; Dook van den Berg (46. Zenya Deurloo), Reguillo Vandepitte, Jeffrey Theunisse; Jefry Dijkstra (84. Kyle Doesburg), Ruben de Jager, Mitchell Baptist (61. Yasin Ouja).

Bekijk de samenvatting, gemaakt door Joep Zoeteweij:

Yasin Ouja viel na een uur spelen in