Winst en verlies wisselen elkaar netjes af

Zenya Deurloo in de thuiswedstrijd tegen Gemert, op 2 september 2023. Uitslag: 1-1 (foto: Ron Quinten)

Zeker achteraf gezien is het erg jammer dat de thuiswedstrijd vorige week tegen OJC Rosmalen – wegens bevroren veld – niet door kon gaan. Dat was een uitgelezen kans om in eigen huis de vliegende start van 2024, met de zege twee weken geleden bij Blauw Geel’38, een mooi vervolg te geven en een stevige basis te leggen voor de rest van het seizoen.

Vandaag moesten bij Gemert de drie punten worden achterlaten (3-1), in een wedstrijd waarin- afgaande op de diverse berichten – weinig te genieten viel. Dat gebeurde na een onrustige week voor Kloetinge, waarin Aidan Milot per direct overstapte naar Walcheren en voortijdig afscheid werd genomen van Mitchell Baptist.

Keeperskwestie

Daarnaast speelt nog de keeperskwestie. Teun van Remortel zou vorige week opnieuw het doel verdedigen, na zijn geslaagde debuut tegen Blauw Geel’38. Daarmee is Mitchell Braafhart geen vaste keuze meer. Toch koos Jurriaan van Poelje vandaag weer voor hem als sluitpost.

Kloetinge trad in Gemert aan in de zestiende basisvariant (in negentien wedstrijden) van deze competitie. Vanwege de schorsing van Koen Plank speelde Jeroen de Jonge centraal achterin. Voorin stond onder anderen Yasin Ouja aan de aftrap. Kyle Doesburg en Zenya Deurloo begonnen, net als twee weken geleden, op de bank.

Aansluitingstreffer

Uiteindelijk werd de achtste nederlaag van het seizoen geïncasseerd. Volgens de PZC bracht Kloetinge aanvallend te weinig om het de Brabanders echt moeilijk te maken. Vlak voor tijd werd het nog even spannend, toen Kyle Doesburg uit een corner de aansluitingstreffer (2-1) binnen kopte, maar Gemert beslist meteen daarna het duel via Eon Herman.

Daarmee wisselt Kloetinge al zeven duels winst- en verliespartijen netjes af. Statistisch gezien zou een overwinning komende week op OSS’20 dus een logisch vervolg zijn.

Thuis/uit-balans

De ranglijst wordt nog steeds vertekend door verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden. Ook de thuis/uit-balans is soms ver te zoeken. Van de vijftien duels die Kloetinge nog op het programma heeft staan, zijn er maar liefst negen op het Wesselopark. Bij TEC is het nog een graadje erger. De ploeg uit Tiel speelde slechts zes van de zeventien wedstrijden op eigen veld.

Gemert-Kloetinge 3-1 (1-0). Scheidsrechter: Stan Smit. Scoreverloop: 45. Kees Brugmans 1-0, 72. Ralf Kemper 2-0, 90. Kyle Doesburg 2-1, 90+1. Eon Herman 3-1. Gele kaarten Kloetinge: Yasin Ouja, Klaas van Hecke en Jeffrey Theunisse.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke, Julius Bliek, Jeroen de Jonge, Raphael Zerbib; Jeffrey Theunisse, Reguillo Vandepitte, Dook van de Berg (73, Kyle Doesburg/73); Jefry Dijkstra, Ruben de Jager, Yasin Ouja (73. Zenya Deurloo).