Grootste oorwassing in jaren sluit mooi 2023 af

Yasin Ouja, hier in actie tijdens de thuiswedstrijd tegen Gemert, begon tegen Barendrecht voor het eerst sinds eind september in de basis (foto: Ron Quinten)

Een ‘mooie uitdaging, waar we alleen maar iets te winnen hebben’, zei trainer Jurriaan van Poelje vooraf over de uitwedstrijd tegen Barendrecht. Daarmee hield hij ruimte open voor een stuntje tegen de nummer twee van de ranglijst. Maar daar was vanmiddag geen sprake van. In plaats daarvan onderging Kloetinge een flinke oorwassing: 5-0. Vooral na rust was er geen houden meer aan.

De laatste wedstrijd van 2023 toonde wederom de flinke kloof met de top van de derde divisie. Die is voorlopig onoverbrugbaar, zeker wanneer – zoals vanmiddag – vaste waarden zoals Reguillo Vandepitte, Valentijn van Keulen, Jefry Dijkstra en (nog altijd) Roy Mulder vanwege blessures ontbreken. Van Poelje presenteerde vanmiddag al zijn veertiende basisvariant (in zeventien wedstrijden) van het seizoen, met voor het eerst sinds eind september Yasin Ouja aan de aftrap.

Zeldzaam zware nederlaag

De eindstand van 5-0 liet, voor de fans die niet in Barendrecht aanwezig konden zijn, weinig aan de verbeelding over. Het is een voor Kloetinge zeldzaam zware nederlaag, de grootste sinds de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op 18 november 2017 (0-5). Bij uitwedstrijden had Kloetinge zelfs sinds 12 mei 2012 (XerxesDZB, 8-1) niet meer met zulke grote cijfers verloren.

Na de winterstop moet de ploeg zich nog meer focussen op de wedstrijden waarin echt wat valt te halen. Elke punt zal tellen. Met twintig punten halverwege doet Kloetinge het allerminst slecht, maar de concurrentie hijgt in de nek. Zo haalden Quick en OJC Rosmalen vandaag drie punten binnen. Qua verliespunten komt de gevarenzone angstig dichtbij.

Een heel mooi jaar

Je zou bijna vergeten dat Kloetinge opnieuw een heel mooi jaar afsluit, waarin – een uitzonderlijke prestatie – voor het tweede jaar op rij een kampioenschap kon worden gevierd. 2023 vormt samen met 1965, 1972, 1987, 1990, 2005 en 2022 het rijtje met gouden jaren in de clubgeschiedenis.

Er werden dit kalenderjaar 35 officiële wedstrijden gespeeld (32 in de competitie, 2 voor de KNVB-beker en 1 voor de districtsbeker) en 6 oefenwedstrijden. Dat brengt het totaal op 41. Vorig jaar waren dat er nóg meer: 43 (plus een halve inhaalwedstrijd).

Van de 35 officiële wedstrijden werden er 15 gewonnen en 14 verloren. Zes keer werd het gelijkspel. Kloetinge scoorde 60 keer, de tegenstanders 54 keer. Inclusief oefenwedstrijden is het doelsaldo 79-66. De meeste goals werden gemaakt door Kyle Doesburg: 18 (waarvan 5 in oefenwedstrijden), gevolgd door Ruben de Jager: 14 (waarvan 2 in oefenwedstrijden).

Barendrecht-Kloetinge 5-0 (1-0). Scheidsrechter: Nick Tunnissen. Scoreverloop: 23. Niels Vorthoren 1-0, 46. Aness Serghini 2-0, 54. Brent Vugts 3-0, 65. Timo de Graaf 4-0, 82. Nadir Jouhri 5-0. Gele kaart Kloetinge: Zenya Deurloo.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke, Koen Plank (79. Aidan Milot), Julius Bliek (73. Jeroen de Jonge), Ellas Meijer (60. Raphael Zerbib); Dook van den Berg, Jeffrey Theunisse, Yasin Ouja (60. Daan Schouw); Zenya Deurloo, Kyle Doesburg (79. Mitchell Baptist), Ruben de Jager.