Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Met gelijkspel schiet Kloetinge niet zo veel op

Jefry Dijkstra haalt uit. Rechts: OSS’20-verdediger Jonas Clein

Had er meer in gezeten dan een gelijkspel? Zeker. Was dat verdiend geweest? Mwah. Feit is dat er vanmiddag op het Wesselopark na negentig minuten spelen tegen OSS’20 ‘slechts’ 1-1 op het scorebord stond. En daar schiet Kloetinge in deze fase van de competitie niet zoveel mee op.

Twee uur eerder begon de eerste thuiswedstrijd van het kalenderjaar met een indrukwekkende minuut stilte, ter nagedachtenis van clubvrijwilliger Eddy van Avermaete, die vorige maand onverwacht op 69-jarige leeftijd overleed. De ploeg speelde ook met rouwbanden.

Dook van den Berg jaagt op de bal. Links: Hicham Haouat

Grootste verrassing in de basisopstelling was de terugkeer van Mitchell Baptist. Vorige week werd er nog vroegtijdig afscheid van hem genomen omdat hij afspraken niet zou zijn nagekomen. Deze week is hij weer in genade aangenomen en stond meteen aan de aftrap, hoewel hij dit seizoen nog geen moment heeft kunnen overtuigen. Verder keerde de jarige Koen Plank (25) terug in de gelederen, na zijn schorsing van vorige week.

Het eerste bedrijf was er een om snel te vergeten. Kloetinge wist geen enkele serieuze kans te creëren. OSS’20 zat steeds kort op de bal, waardoor vooral voor de verre pass vooruit werd gekozen. Die kwam maar zelden aan. Ook voor het doel van Mitchell Braafhart gebeurde, afgezien van een hachelijke situatie in de eerste minuut, weinig noemenswaardigs.

Vrije trap zorgt voor een gevaarlijke situatie voor het doel van OSS’20. Doelman Job Froeling redt

De tweede helft was aantrekkelijker. Kloetinge trok het initiatief meer naar zich toe en werd gevaarlijker, al bleef het lastig om in de buurt van doelman Job Froeling te komen. De beste kans was zowaar voor Baptist, die had moeten scoren, maar recht op de OSS’20-doelman schoot. In de rebound ging zijn inzet naast.

Kans voor Mitchell Baptist

De bezoekers loerden ondertussen op hun eigen kans. Die kwam bij een corner in de 64ste minuut. Keeper Mitchell Braafhart schatte de bal niet goed in, waardoor verdediger Jarno Abbel alle ruimte kreeg om met het hoofd zijn ploeg op 0-1 te brengen.

Lang kon de tegenstander niet van de voorsprong genieten, want vier minuten later was Ruben de Jager de Osse defensie te snel af en haalde fantastisch uit. Het betekende zijn zevende competitietreffer van het seizoen en het honderdste officiële doelpunt van Kloetinge onder leiding van Jurriaan van Poelje.

1-1 Ruben de Jager

In de ruim twintig minuten die resteerden probeerde de ploeg nog wel het verschil te maken, maar het lukte vaak niet om echt dreigend te worden. Tegelijkertijd was het oppassen dat OSS’20 – dat na dit seizoen vrijwillig uit de derde divisie stapt – niet met de volle buit naar huis ging.

Ruben de Jager in duel met Jarno Abbel, de beide doelpuntenmakers van de wedstrijd (foto: Ron Quinten)

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 1-1. En dat terwijl Kloetinge, inmiddels gezakt naar de dertiende plaats op de ranglijst, juist driepunters nodig heeft om op veilige afstand van de gevarenzone te blijven. Die begint immers al bij plaats 15. Het is nu vooral zaak om in de komende wedstrijden – tegen vier ploegen uit het rechter rijtje: Baronie, Unitas, Groene Ster en OJC Rosmalen – volop punten te pakken. Dat kan voldoende lucht geven voor het restant van de competitie.

Bekijk de samenvatting die Joep Zoeteweij maakte:

Kloetinge-OSS’20 1-1 (0-0). Scheidsrechter: Haico Michielsen. Scoreverloop: 64. Jarno Abbel 0-1, 68. Ruben de Jager 1-1. Gele kaarten Kloetinge: geen.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke, Koen Plank, Julius Bliek, Ellas Meijer; Reguillo Vandepitte, Dook van den Berg (77. Kyle Doesburg), Jeffrey Theunisse; Jefry Dijkstra, Ruben de Jager, Mitchell Baptist (69. Zenya Deurloo)

Opkomst. van de spelers, met tweede links de jarige Koen Plank