Ook op glad ijs blijft Kloetinge simpel overeind

Reguillo Vandepitte, de maker van het doelpunt, en Valentijn van Keulen vieren de 5-0.

Hoewel het veld op het Wesselopark allesbehalve ijsvrij was, zag scheidsrechter Youri Kuipers vanmiddag geen reden om het bekerduel tussen Kloetinge en GPC Vlissingen af te blazen. Een dubieuze beslissing, want op sommige delen van het veld konden de spelers nauwelijks overeind blijven, met alle risico’s (blessures) van dien. Onverantwoord, vond menigeen, al liep het nog redelijk goed af.

Op papier was de wedstrijd een ongelijke strijd: de koploper van de vierde divisie tegen de nummer twaalf van de derde klasse. Ook in de praktijk bleek dat er voor GPC, dat in de vorige bekerronde VCK verrassend had verslagen, weinig eer viel te behalen. Kloetinge bleef ondanks het gladde veld eenvoudig overeind en liep uiteindelijk zonder veel moeite uit naar 6-0.

De thuisploeg deed het met een, in omvang, beperkte wedstrijdselectie door blessures, afwezigen en spelers die met Onder 23 mee gingen naar Wijchen. Milan Zabicki keepte in plaats van Mitchell Braafhart. Jeremy Hubregtse, Jop Dekker en Kyle Doesburg stonden deze keer in de basis. Jefry Dijkstra begon voor het eerst dit seizoen op de bank. Trainer Jurriaan van Poelje liet vanwege vakantie verstek gaan.

In de eerste helft lukte het GPC nauwelijks om aan de bal te komen. Kloetinge zocht behoedzaam naar openingen in de muur die de Vlissingers rond het doel hadden opgetrokken. Vóór rust lukte het drie keer om daar doorheen te breken. De doelpunten kwamen op naam van Valentijn van Keulen (twee keer) en Kyle Doesburg

1-0 Valentijn van Keulen
2-0 Kyle Doesburg
3-0 Valentijn van Keulen

De tweede helft was nog niet begonnen, of Ruben de Jager verschalkte GPC-keeper Jurian Winterswijk, na een fraaie steekpass van Jorik Mijnhijmer:

4-0 Ruben de Jager

GPC liet zich na rust wat meer zien, maar zonder echt gevaar te kunnen stichten. Kloetinge bouwde rustig de voorsprong uit. Eerst zorgde Reguillo Vandepitte voor de 5-0 en vlak voor tijd kopte Jeroen de Jonge de 6-0 binnen, na een mooie voorzet van de 17-jarige debutant Zico Fertoute. Voor De Jonge was het zijn eerste doelpunt in bijna drie jaar tijd. De laatste keer dat hij scoorde was op 8 februari 2020, tegen WNC.

6-0 Jeroen de Jonge

Kloetinge-GPC Vlissingen 6-0 (3-0). Scheidsrechter: Youri Kuipers. Scoreverloop: 7. Valentijn van Keulen 1-0, 28. Kyle Doesburg 2-0, 42. Valentijn van Keulen 3-0, 46. Ruben de Jager 4-0, 68. Reguillo Vandepitte 5-0, 87. Jeroen de Jonge 6-0.
Opstelling Kloetinge: Milan Zabicki; Klaas van Hecke (55. Jefry Dijkstra), Koen Plank, Jeroen de Jonge, Jop Dekker (46. Jesse van der Linden); Valentijn van Keulen, Jorik Mijnhijmer, Reguillo Vandepitte; Jeremy Hubregtse, Kyle Doesburg, Ruben de Jager (55. Zico Fertoute).

De 17-jarige debutant Zico Fertoute na afloop van de wedstrijd met
assistent-trainer/coach Hicham Ben Hammou. Rechts: Kyle Doesburg