Waarom de nederlaag tegen TOGB bijzonder is

Voor de tweede keer dit kalenderjaar moest Kloetinge vanmiddag een nederlaag slikken. De uitwedstrijd tegen TOGB ging met 2-1 verloren. Daarmee kwam er een einde aan een ongeslagen reeks van zes duels op rij.

Voor Hicham Benhammou en zijn team was het vooraf een lastige puzzel, met diverse geblesseerden (Zenya Deurloo, Valentijn van Keulen en Roy Mulder), spelers met pijntjes (Julius Bliek, Dook van den Berg) en één geschorste (Jeffrey Theunisse, de speler die na de winterstop tot nu toe de meeste wedstrijdminuten had gemaakt).

Terugkeer Ufuk Kahveci

Bliek en Van den Berg bleven voor de zekerheid aan de kant. Jeroen de Jonge was de logische vervanger achterin. Op het middenveld begon Yasin Ouja weer eens in de basis en maakte Ufuk Kahveci voor het eerst sinds de kampioenswedstrijd tegen ARC (20 mei 2023) zijn opwachting.

Yasin Ouja in duel met Youri de Winter van TOGB

Vanwege andere verplichtingen geen uitgebreid wedstrijdverslag vanuit Berkel en Rodenrijs. In elk geval kwam Kloetinge vlak voor rust op voorsprong dankzij een fraaie kopbal van Kyle Doesburg, na een voorzet van Reguillo Vandepitte.

Na rust moest de ploeg toch zijn meerdere erkennen in TOGB, dat in de tweede helft met wind mee speelde. Anthony Slierendrecht en Glenn Zandbergen scoorden voor de thuisploeg. Het goede nieuws voor Kloetinge, met het oog op de komende derby tegen Hoek: geen gele kaarten, waardoor ook niemand is geschorst.

Klaas van Hecke en Anthony Slierendrecht, die de 1-1 scoorde

Zeven jaar geleden

De nederlaag van vandaag is bijzonderder dan die misschien lijkt, want het komt maar zelden voor dat Kloetinge met een voorsprong de rust ingaat, maar uiteindelijk toch verliest. De laatste keer in de competitie was al zeven jaar geleden. Op 8 april 2017 stond het in de uitwedstrijd tegen SHO halverwege ook 0-1 (door een treffer van Rowan Amperse), maar ging Kloetinge uiteindelijk met 5-1 onderuit. Thijs van den Dries moest eraf met een rode kaart.

Cijfers van de 1277 (!) competitiewedstrijden van Kloetinge sinds 1968 geven het volgende beeld:

UitslagVoor bij rustGelijk bij rustAchter bij rustTotaal
Winst332 (26%)169 (13%)33 (3%)534 (42%)
Gelijk68 (5%)194 (15%)63 (5%)325 (25%)
Verlies27 (2%)144 (11%)247 (19%)418 (33%)
Totaal427 (33%)507 (40%)343 (27%)1277 (100%)

Op het Wesselopark is het nog veel langer geleden dat Kloetinge tijdens een competitiewedstrijd bij rust voor stond, maar wel verloor: ruim zeventien jaar. Op 18 november 2006 kwamen de amateurs van Ajax op bezoek. Na 45 minuten stond het 2-1, dankzij goals van Regilio Pinas en John Schot aan Kloetingse zijde. In het tweede bedrijf kwamen de Amsterdammers alsnog langszij: 2-3.

TOGB-Kloetinge 2-1 (0-1). Scheidsrechter: Jelle Besselsen. Scoreverloop: 39. Kyle Doesburg 0-1, 60. Anthony Slierendrecht 1-1, 76. Glenn Zandbergen 2-1. Gele kaarten Kloetinge: geen.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke, Koen Plank, Jeroen de Jonge, Raphael Zerbib; Yasin Ouja (53. Dook van den Berg), Reguillo Vanepitte, Ufuk Kahveci (86. Mitchell Baptist); Jefry Dijkstra, Kyle Doesburg, Ruben de Jager