SVL is een geduchte kaartenkampioen

De chauffeur van de SVL-bus zal de navigatie nodig hebben. Het is voor het eerst dat de tegenstander van komende zaterdag de 159 kilometer lange reis van Langbroek (gemeente Wijk bij Duurstede) naar het Wesselopark moet ondernemen. SVL speelde, voor zover valt na te gaan, zelfs nog niet eerder in Zeeland.

Een nog onbekende opponent dus voor Kloetinge. Sport Vereniging Langbroek – een omnisportclub waar ook aan tennis, gymnastiek en badminton wordt gedaan – draait sinds 2010 mee in de eerste klasse. Daar werd zij in 2015 kampioen, om na een jaar in de hoofdklasse weer te degraderen naar de eerste klasse.

Domper

Kloetinge zal zaterdag de bittere nasmaak van De Domper van Heerjansdam willen wegspoelen en laten zien dat de nederlaag een eenmalige uitglijder is. SVL zou daarbij wel eens een lastige horde kunnen worden.

De ploeg, getraind door Aad van den Berg (hij vertrekt komend seizoen naar Bennekom), voert met een 5e plaats op de ranglijst de middenmoot aan. Zij wonnen ‘slechts’ 4 keer, maar verloren ook maar 3 wedstrijden. En steeds met minimaal verschil. SVL laat zich dus niet zomaar verslaan.

Sportiviteit

Ook om een andere reden is het oppassen voor de mannen uit Langbroek. SVL mag dan naar eigen zeggen ‘regionaal bekend staan om zijn sportiviteit en gezelligheid’, toch grossiert het eerste team tot nu toe in kaarten. In 12 wedstrijden oogstte het maar liefst 31 gele en 3 (directe) rode kaarten.

Daarmee kan SVL zich voorlopig kaartenkampioen van de eerste klasse C noemen, want geen enkele andere ploeg komt daarbij in de buurt. Terneuzense Boys is tot nu, in elk geval op papier, het sportiefst.

De complete lijst (rode kaarten zijn directe rode kaarten, 2x geel is bij de gele kaarten geteld):

Gele kaartenRode kaartenTotaal
SVL31334
LRC28230
Oranje Wit27027
Heerjansdam27027
Papendrecht22123
Montfoort SV'1923023
Sliedrecht22022
Nieuw-Lekkerland19120
Kloetinge20020
Almkerk17118
WNC17017
Nivo Sparta16016
GRC'1416016
Terneuzense Boys15015

Van de 20 gele kaarten van Kloetinge werd de helft in 2 wedstrijden ge├»ncasseerd: 6 tegen Sliedrecht (waaronder 2x geel voor Daan Esser) en 4 tegen Montfoort. Van de ‘vaste krachten’ staan alleen Mitchell Braafhart, Jeremy Hubregtse en Xander van der Poel nog op 0.