Kloetinge-WNC: wordt het nu wéér 3-1?

Wesselopark (foto Rolf Bosboom)

Drie keer eerder speelde Kloetinge tegen WNC. Drie keer kwam de bezoekende ploeg op voorsprong. Drie keer maakte de gastheer daarna 1-1. Drie keer gaf de scheidsrechter een of meer penalty’s. Drie keer eindigde de wedstrijd in 3-1 (of 1-3). Drie keer trok Kloetinge aan het langste eind.

Als resultaten uit het verleden garanties zouden bieden voor de toekomst, valt zowel het verloop als de uitslag van de thuiswedstrijd komende zaterdag tegen WNC eenvoudig te voorspellen. Maar de werkelijkheid volgt niet altijd de statistische wetten.

Waardenburg Neerijnen Combinatie zal zich willen laten gelden op het Wesselopark, zeker na de pijnlijke nederlaag afgelopen zaterdag op eigen veld tegen Terneuzense Boys. De ploeg is daardoor gezakt naar de 11e plaats, vlak tegen de gevarenzone aan.

Dat is een tegenvaller voor het elftal, dat twee jaar geleden nog – samen met onder andere – volop meedeed in de titelstrijd in de eerste klasse. Dit seizoen is vooral het gebrek aan scorend vermogen het probleem: slechts 14 goals in 14 wedstrijden. Alle andere ploegen in deze klasse waren trefzekerder.

De ploeg wordt al jarenlang getraind door Cor Prein. De ‘Arsène Wenger van WNC’ tekende onlangs opnieuw bij. Hij zal op het Wesselopark willen laten zien dat zijn mannen hoger op de ranglijst thuishoren. Overigens zijn de Waardenburgers deze eeuw wel enkele keren gepromoveerd, maar nog nooit gedegradeerd.

In uitwedstrijden was WNC dit seizoen tot nu toe beduidend succesvoller dan op eigen terrein: 11 punten uit, 5 punten thuis. Kloetinge is in dat opzicht dus gewaarschuwd.

Nog even de eerdere ontmoetingen op een rij:

DatumWedstrijdUitslagRuststandDoelpuntenmakers Kloetinge
10-12-2016WNC-Kloetinge1-30-1Mark Schuit, Xander van der Poel, Julius Bliek
13-5-2017Kloetinge-WNC3-11-1Can Özgan, Xander van der Poel, Julius Bliek
2-11-2019WNC-Kloetinge1-31-2Daan Esser, Jeremy Hubregtse, Jeroen de Jonge