Terug naar de 1e klasse B

Ook komend seizoen gaat Kloetinge naar Heerjansdam.

Alles leek aanvankelijk komend seizoen, min of meer, bij het oude te blijven. Maar zie: Kloetinge keert komende jaargang terug van de 1e klasse C naar de 1e klasse B.

Concreet betekent dat:

  • In de 1e klasse B van het afgelopen (onvoltooide) seizoen blijven: Neptunus-Schiebroek (2e in de eindstand), XerxesDZB (4e), Brielle (5e), SHO (8e), RVVH (9e), Heinenoord (10e) en BVCB (11e).
  • Van de ‘oude’ 1e klasse C gaan, behalve Kloetinge (1e in de eindstand), Nieuw-Lekkerland (3e), Heerjansdam (8e), Papendrecht (9e), Oranje Wit (13e) en Terneuzense Boys (14e) naar de 1e klasse B.
  • Nieuwenhoorn, dat ruim aan kop stond in de 2e klasse E, promoveert naar de 1e klasse B

Van de acht ‘nieuwe’ tegenstanders speelde alleen Neptunus-Schiebroek nog niet eerder tegen Kloetinge. SHO, BVCB, Brielle, Heinenoord en RVVH kwamen ook in het seizoen 2018-2019 in de 1e klasse B uit. Nieuwenhoorn was tegenstander in het seizoen 2017-2018, wat leidde tot twee ruime overwinningen voor Kloetinge.

Het laatste duel tegen XerxesDZB dateert van ruim vijf jaar geleden: 21 maart 2015. Tussen 2010 en 2015 troffen beide clubs elkaar 10 keer in de hoofdklasse. Kloetinge won slechts één keer, nota bene in een uitwedstrijd (2-3).

Benzinekosten

De terugkeer naar de 1e klasse B is in elk geval gunstig voor de benzinekosten. De uitwedstrijden vergden afgelopen seizoen, als het was uitgespeeld, in totaal 2838 kilometer (heen en terug). In de komende jaargang is dat bij elkaar 2312 kilometer.

De verste reis is nu naar BVCB in Bergschenhoek: 208 kilometer retour. Afgelopen seizoen was zes clubs verder weg, met als uitschieter SVL in Langbroek (310 kilometer heen en terug). Dat duel is overigens door de coronapandemie niet meer gespeeld.