Selectie legt zichzelf enorme druk op

De presentatieavond was in de showroom van Auto Poppe in Goes (foto: Kloetinge Fanatics)

De stoere oneliners leken wel ingestudeerd, woensdagavond op de presentatieavond van de selectie. Niet promoveren naar de hoofdklasse is dit seizoen ‘geen optie’, zo klonk het. Kloetinge heeft een topselectie en, met het nieuwe hoofdveld, ook een topgrasmat. Kortom, er zijn geen excuses meer, zoals aanvoerder Roy Mulder zei.

Het voorstellen van het team was het sluitstuk van een strak georganiseerde avond in de showroom van Auto Poppe in Goes. Tegenover de verzamelde sponsors wilden de spelers er duidelijk geen twijfel over laten bestaan: het seizoen is alleen geslaagd als de hoofdklasse wordt gehaald.

,,We willen kampioen worden en dat moeten we uitstralen”, zoals Reguillo Vandepitte vertelde aan presentator Jan-Jaap Corr├ę. Roy Mulder zei zelfs er rekening mee te houden dat Kloetinge en Goes, dat een moeizame seizoenstart in de derde divisie kent, volgend jaar op hetzelfde niveau spelen.

Project 2022

Project 2020 is, door de bekende oorzaken, inmiddels Project 2022. Het ongeduld is daardoor alleen maar groter geworden. Het optimisme is ook niet zonder reden. Kloetinge is duidelijk sterker dan twee jaar geleden, toen het op de titel leek af te koersen. Er staat nu een mooie ploeg, die in de hoofdklasse zeker niet zou misstaan.

De complete selectie op het podium (foto: Rolf Bosboom)

Maar alle grote woorden zijn ook riskant. Het team legt zichzelf een enorme druk op, terwijl de 1e klasse B toch van een andere orde is dan de 1e klasse C van twee seizoenen geleden. Bovendien hebben de tegenstanders ook niet stil gezeten en kan er gaandeweg het seizoen zoveel gebeuren. Veel clubs zullen tegen Kloetinge alleen maar extra gemotiveerd zijn. En zit er genoeg creativiteit in de ploeg om bijvoorbeeld tegenstanders van zich af te schudden die moedwillig de bus parkeren?

Overmoed

Het optimisme is, gezien de afgelopen weken, begrijpelijk en op zich terecht. Kloetinge zal zeker bovenin moeten meedraaien. Maar dat optimisme – om niet te zeggen: overmoed – was er een jaar geleden ook, waarna in de tweede wedstrijd al een pijnlijke nederlaag volgde. Hoe de rest van dat seizoen zou zijn verlopen, blijft gissen. Dat geldt ook voor de komende maanden. En mocht de missie mislukken, dan zal de teleurstelling des te groter zijn.

Het nieuwe uit- en thuistenue (foto: Rolf Bosboom)

Het is hoe dan ook indrukwekkend om te zien hoe de club, ondanks de moeilijke omstandigheden van het afgelopen anderhalf jaar, er alles aan doet om weer hogerop te komen, met een versterkte selectie, een prachtig kunstgrasveld en belangrijke nieuwe sponsors.

Woensdagavond werden ook de nieuwe shirts gepresenteerd. Stiekem vielen de tijdelijke, reclameloze retroshirts van de afgelopen weken behoorlijk in de smaak, maar de definitieve wedstrijdkleding mag er ook zijn. Vooral het uittenue springt in het oog: donkerblauw, met een oranje diagonale baan, die als een soort sjerp het shirt een bijna koninklijke uitstraling geeft.

Zaterdag, in de openingswedstrijd tegen SHO, mogen de mannen hun voeten laten spreken.