Letten op nummers 7 en 10 van Oranje Wit

Kloetinge viert een van de treffers tegen Papendrecht. Van links naar rechts: Jarreau Manuhuwa, Tim de Winter, Valentijn van Keulen, Thomas de Rijke, Klaas van Hecke (nr. 12) en Kyle Doesburg (foto: Ron Quinten)

Oranje Wit – zaterdagmiddag de tegenstander van Kloetinge – viel in het (afgebroken) seizoen 2019-2020 al op door doelpuntrijke wedstrijden. Per duel werd er gemiddeld 5 keer (!) gescoord. Dit seizoen gaat de ploeg onder leiding van Faisal Kadi Wahabi daar vrolijk mee door, met 15 doelpunten in de eerste 3 wedstrijden.

Het openingsduel tegen XerxesDZB ging royaal verloren (1-4), maar daarna boekten de Dordtenaren twee knappe overwinningen in de uitwedstrijden tegen achtereenvolgens Papendrecht en vorige week Neptunus-Schiebroek. Beide keren werd het 2-3.

Daardoor staat Oranje Wit op de vijfde plaats, met het opvallende doelsaldo 7-8. Dat geeft al aan dat de ploeg defensief kwetsbaar is, maar aanvallend gevaarlijk. Kloetinge zal vooral de nummers 7 en 10 in de gaten moeten houden. Dat zijn de aanvallende middenvelder Mike Langerak (terug na een uitstapje bij IFC) en aanvaller Ibo Ozbilek (overgekomen van XerxesDZB). Het duo scoorde alle doelpunten van Oranje Wit. Langerak deed dat 4 keer en Ozbilek 3 keer. Daarmee zijn ze topscorers in de 1e klasse B.

Voordeel

Het wordt de 15e ontmoeting tussen Kloetinge en Oranje Wit. Statistisch gezien is Kloetinge sterk in het voordeel, want van de vorige 14 wedstrijden werden er 10 gewonnen. In Dordrecht ging 1 duel verloren, in mei 2017, maar dat was wel een gevoelige nederlaag. Door op de voorlaatste speeldag met 3-2 onderuit te gaan, verspeelde Kloetinge toen het kampioenschap.

Het was een van de laatste wedstrijden onder de hoede van Arie van der Zouwen. Zijn opvolger Marcel Lourens nam het tot nu toe 4 keer op tegen Oranje Wit. Dat leverde tot nu toe telkens de volle winst op, met de laatste keer (februari 2020) een krappe 0-1, dankzij Jeremy Hubregtse. Als Kloetinge de koppositie in de klasse wil behouden, zal er een vijfde zege bij moeten komen.