Kloetinge toont z’n tanden (maar bijt niet door)

Een wedstrijd met twee gezichten vandaag tegen XerxesDZB. Vóór rust speelde Kloetinge weliswaar met veel inzet maar weinig overtuigend, wat leidde tot een 1-0 achterstand. Na rust gooide het elftal eindelijk alle schroom van zich af en liet zien wat het echt in huis heeft, al ontbrak de winnende treffer. Het duel eindigde in 1-1.

Aanvoerder Roy Mulder moest vanwege ziekte verstek laten gaan bij de wedstrijd op het Rotterdamse sportpark Faas Wilkes. Reguillo Vandepitte schoof daarom door naar het middenveld. Jop Dekker nam zijn plek als centrale verdediger over, mede omdat Jeroen de Jonge geblesseerd was. Jefry Dijkstra begon opnieuw in de basis.

Wonderlijk

De eerste helft was vooral aftastend, met enkele kansen aan beide kanten. Tim de Winter leek, na een voorzet van Rico van Nielen, de 1-0 voor het intikken te hebben, maar de bal ging wonderlijk genoeg toch over:

Negen minuten later kaatste De Winter de bal te hard en te hoog terug, waardoor XerxesDZB via Soefian de Koning snel kon uitbreken. Die haalde op de punt van het strafschopgebied genadeloos uit: 1-0.

Net als vorige week tegen Heerjansdam leek de tegentreffer Kloetinge te verlammen, wat weinig goeds leek te voorspellen voor de tweede helft. Toch kwam er een ander Kloetinge uit de kleedkamer. Coach Marcel Lourens nam een risico door een verdediger (Rico van Nielen) te vervangen door een aanvaller (Thomas de Rijke), maar die zet pakte uitstekend uit.

Ingestudeerde corner

De ploeg speelde ineens met flair en XerxesDZB had nauwelijks een antwoord op het offensieve geweld, dat leidde tot de ene kans na de andere. Via een ingestudeerde corner – een klassieker inmiddels in het Kloetinge-repertoire – zorgde Jeremy Hubregtse in de 54e minuut voor de gelijkmaker (zijn eerste doelpunt pas deze competitie):

Zeven minuten later werd Kyle Doesburg neergehaald in het strafschopgebied. Scheidsrechter Gerrit Beekman aarzelde geen moment en wees naar de penaltystip. Valentijn van Keulen wist dé kans om op voorsprong te komen, niet te verzilveren. Zijn inzet was hard, maar raakte de onderkant van de lat:

Kloetinge bleef tot het eind toe druk houden, wat leidde tot kans op kans. Jefry Dijkstra leek te gaan scoren, maar hij raakte de bal niet goed, waardoor deze op de paal belandde. Ook Thomas de Rijke, invaller Dano Lourens en Kyle Doesburg waren dicht bij een treffer, maar zij stuitten op de uitstekend keepende Ferry Hagendijk. XerxesDZB kon er alleen in de slotfase nog een gevaarlijke counter tegenover stellen, zonder gevolgen.

Net als zes van de vorige elf ontmoetingen tussen beide clubs eindigde de wedstrijd dus in remise: 1-1. Voor Kloetinge was het zuur dat het toch niet de overwinning over de streep had kunnen trekken. Eindelijk had het elftal zijn tanden getoond, maar het kon toch niet doorbijten.

Zelfvertrouwen

Aan de andere belooft de tweede helft nog mooie dingen voor de komende wedstrijden en lijkt de ploeg de uitweg uit een mindere fase te hebben gevonden. Kloetinge verloor in Rotterdam dan misschien twee punten, maar won aan zelfvertrouwen. Dat gaat zich vast nog uitbetalen.

XerxesDZB-Kloetinge: 1-1 (1-0). Scheidsrechter: Gerrit Beekman. Scoreverloop: 29. Soefian de Koning 1-0, 54. Jeremy Hubregtse 1-1.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke, Jarreau Manuhuwa, Jop Dekker (76. Aidan Milot), Rico van Nielen (46. Thomas de Rijke); Reguillo Vandepitte, Tim de Winter, Valentijn van Keulen; Jefry Dijkstra (76. Dano Lourens), Kyle Doesburg en Jeremy Hubregtse.