Kloetinge scoort erop los, op de valreep

Dubbele cijfers gistermiddag in de oefenwedstrijd tegen Walcheren, dat noodgedwongen met veel invallers speelde. In Vlissingen werd het 0-10 voor Kloetinge, met onder meer vier goals van Dano Lourens en twee van Kyle Doesburg. Ook Rico van Nielen (fraai afstandsschot), Ufuk Kahveci, Reguillo Vandepitte en Thomas de Rijke scoorden.

Hier de 0-8 van Dano Lourens, die – dankzij Roy Mulder – beheerst kon intikken, nadat de keeper van Walcheren een schot van Jeremy Hubregtse slechts met moeite kon keren (beelden en commentaar van Joep Zoeteweij):

Kloetinge sluit daarmee 2021 af, een jaar waarin tot de zomer niet kon worden gevoetbald. Na de zomer werden 20 wedstrijden gespeeld (plus een half competitieduel tegen Oranje Wit), waarvan de helft vriendschappelijk. De groen-witten scoorden 70 keer: 10 keer in de competitie (inclusief de 0-1 tegen Oranje Wit), 21 keer in de beker en 39 keer in de oefenduels. Kyle Doesburg, Thomas de Rijke en Dano Lourens waren met z’n drieën goed voor 38 goals.

NaamCompetitieDistrictsbekerOefenwedstrijdenTotaal
Kyle Doesburg24713
Thomas de Rijke17513
Dano Lourens22812
Tim de Winter1247
Jeremy Hubregtse1247
Valentijn van Keulen2215
Reguillo Vandepitte0134
Rico van Nielen1012
Jefry Dijkstra0112
Ufuk Kahveci0022
Klaas van Hecke0011
Roy Mulder0011
Eigen doelpunt0011
Totaal10213970

Het thuispubliek zag er maar een fractie van, want van de 20,5 wedstrijden werden er slechts 4 op het Wesselopark gespeeld. Mede daardoor bleef Kloetinge, net als vorig jaar, in 2021 op eigen veld ongeslagen. De laatste nederlaag is van 7 september 2019 (bekerwedstrijd tegen DOSKO, 1-2). In de competitie is het al bijna drie jaar geleden (25 mei 2019, 0-4 tegen Rijsoord).

Op papier oogt het allemaal positief, maar de werkelijkheid is een stuk somberder. De gisteravond afgekondigde lockdown maakt trainen en oefenen voorlopig onmogelijk. De competitie wordt op z’n vroegst op 5 februari hervat, maar het zal niemand verbazen als dat later wordt.

Voorlopig is het vooral hopen dát er vanaf het voorjaar weer kan worden gevoetbald, dat de competitie op een of andere manier kan worden uitgespeeld en dat Marcel Lourens de kans krijgt om toch met voldoening afscheid te nemen als trainer van Kloetinge.