Nog maar één stapje verwijderd van de titel

Kyle Doesburg in duel met SHO-aanvoerder Dennis Groosjohan (foto Ron Quinten).

Het kan nauwelijks nog misgaan. Na de eenvoudige winst op SHO (3-0) en het tweede gelijkspel op rij van Nieuwenhoorn heeft Kloetinge acht punten voorsprong, met nog drie wedstrijden te gaan. Dat betekent dat komend weekend, zeventien (!) jaar na het laatste kampioenschap, de titel kan worden binnengesleept. En dat uitgerekend tegen Terneuzense Boys.

Mochten er nog twijfels zijn geweest over wie de beste is in deze klasse, dan heeft Kloetinge die de afgelopen weken overtuigend weggespeeld. De laatste vijf wedstrijden werden gewonnen, terwijl de concurrentie in de slotfase regelmatig punten verspeelt. Zelfverzekerd stevent het elftal zo af op de titel.

Opkomst spelers.

Ook vanmiddag tegen SHO had de ploeg alles onder controle. Kloetinge begon met dezelfde basiself als vorige week tegen RVVH en domineerde vanaf het begin. Dano Lourens was al snel dicht bij de openingstreffer, maar hij stuitte op keeper Peter Konings. Na dertien minuten was het alsnog raak. Thomas de Rijke kopte een corner van Jefry Dijkstra hard binnen:

1-0 Thomas de Rijke.

Kloetinge verzuimde daarna snel verder afstand te nemen. Bovendien raakte de ploeg in de eerste helft al twee spelers kwijt vanwege blessures. Eerst kon Thomas de Rijke niet verder. Tien minuten later moest ook Jeremy Hubregtse worden gewisseld. Zij werden vervangen door Kyle Doesburg en Marijn Wijkhuijs.

De ruststand van 1-0 stelde de Kloetinge-aanhang nog niet helemaal gerust, maar ook na de hervatting maakte SHO geen moment de indruk voor een stuntje te willen of te kunnen zorgen. Zeker niet nadat Tim de Winter – deze week 25 jaar geworden – al binnen enkele minuten voor de 2-0 zorgde. Een voorzet van uitblinker Jefry Dijkstra, die keer op keer zijn bewaker te snel af was, schoot De Winter fraai binnen.

2-0 Tim de Winter.

Ook de 3-0, twintig minuten later, werd voorbereid door Dijkstra. Ditmaal bracht hij Valentijn van Keulen in stelling, die voor de zesde keer dit seizoen scoorde. Ook in de eerste ontmoeting tegen SHO, vorig jaar september (0-2), zorgde hij voor de afsluitende treffer.

3-0 Valentijn van Keulen.

Tien minuten voor tijd bracht coach Marcel Lourens een verrassende naam in het veld. De 19-jarige Anselmo Olivier mocht zijn debuut maken. Daarmee komt het aantal spelers dat deze competitie speeltijd heeft gekregen op maar liefst 25, onder wie zeven debutanten uit de Kloetinge-jeugd.

Valentijn van Keulen scoorde zijn zesde competitietreffer van het seizoen (foto: Ron Quinten).

Scheidsrechter Thomas Groenendijk besloot het duel niet langer te rekken dan nodig was. Ondanks onder meer een langdurige blessurebehandeling in de slotfase floot hij precies na negentig minuten af.

Forza Kloetinge!

Kloetinge-SHO 3-0 (1-0). Scheidsrechter: Thomas Groenendijk. Scoreverloop: 12. Thomas de Rijke 1-0, 53. Tim de Winter 2-0, 74. Valentijn van Keulen 3-0.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart, Klaas van Hecke, Roy Mulder, Jeroen de Jonge (81. Aidan Milot), Jeremy Hubregtse (36. Marijn Wijkhuijs), Tim de Winter, Valentijn van Keulen (81. Anselmo Olivier), Reguillo Vandepitte, Jefry Dijkstra, Dano Lourens, Thomas de Rijke (26. Kyle Doesburg).

Anselmo Olivier viert na afloop zijn debuut in de hoofdmacht van Kloetinge.