Opluchting na krappe zege tegen Jodan Boys

Jeffrey Theunisse (midden) viert zijn doelpunt, dat beslissend zou zijn.

Heel overtuigend was het allemaal niet en Kloetinge maakte het zichzelf nog lastig door de wedstrijd niet voortijdig in het slot te gooien. Maar na afloop prijkte wel de 0-1 op het scorebord in Gouda. Drie punten dus, die na afloop terecht werden gekoesterd.

De winst zorgde zichtbaar voor opluchting, na een lastige week waarin twee keer achter elkaar werd verloren. Afgelopen zaterdag bleek Kloetinge toch echt tekort te komen tegen directe concurrent Smitshoek en drie dagen later vloog de ploeg roemloos uit het bekertoernooi, na een ontluisterende nederlaag in Dordrecht tegen tweedeklasser EBOH.

Nizar Mekkaoui (rechts)

Tegen Jodan Boys zocht en vond Kloetinge vanmiddag eerherstel, al ging dat opnieuw niet vanzelf. Coach Jurriaan van Poelje moest een list verzinnen gezien de diverse langdurige blessures en de schorsing van zowel Ruben de Jager als Jop Dekker. Dook van den Berg stond daardoor voor het eerst in de basis. De 19-jarige Raphael Zerbib maakte zijn debuut in de hoofdmacht als linksback en wel meteen als basisspeler. Afgelopen week kondigde de club aan dat Van den Berg en Zerbib, die nu deel uitmaken van Onder 23, definitief doorschuiven naar de eerste selectie.

Personele perikelen

Ook Jodan Boys kampte met nogal wat personele perikelen. De ploeg, bivakkerend in de onderste regionen van de vierde divisie, had een groot deel van de wedstrijd weinig in te brengen tegen Kloetinge. Dat nam het initiatief en dwong de tegenstander tot verdedigen. De Goudse defensie had het vooral lastig met de lange ballen richting de ijverige Nizar Mekkaoui en de snelle Jefry Dijksta, die tot twee keer toe dicht bij de 0-1 was. Zijn lob en later een hard afstandsschot gingen rakelings naast.

Kans Nizar Mekkaoui
Lob van Jefry Dijkstra gaat net naast.

Kyle Doesburg leek niet veel later binnen te koppen, maar doelman Luuk Brand bracht redding. Uiteindelijk was het Jeffrey Theunisse die vlak voor rust de ban wist te breken. Bij een hoekschop van Jefry Dijkstra verzuimde Brand in te grijpen en kon Theunisse van dichtbij binnen koppen. Het was voor hem de derde competitietreffer.

0-1 Jeffrey Theunisse
Het doelpunt, gezien vanuit een net wat andere hoek.

In de tweede helft probeerde Kloetinge wel door te pakken, maar het kostte moeite om grote kansen te creëren. Naarmate de tijd verstreek, groeide het besef bij Jodan Boys dat de wedstrijd nog geen gelopen race was. Dat leidde nog tot een spannende slotfase. Mitchell Braafhart, die tachtig minuten lang vrijwel niets te doen had gehad, wist met een wereldredding te voorkomen dat Daan van Leeuwen de 1-1 binnen kon kopen.

Ook daarna bleef het onrustig voor Braafharts doel, onder meer door enkele gevaarlijke corners, maar de gelijkmaker bleef uit. Kloetinge had op haar beurt de 0-2 op de schoen, na een goede actie van Kyle Doesburg, waardoor Jefry Dijksta een vrije doortocht kreeg. Hij wist doelman Brand niet passeren.

Kans voor Jefry Dijkstra

Met de driepunter, hoewel wat moeizaam binnengesleept, tankt Kloetinge in elk geval weer wat zelfvertrouwen. Zeker toen na afloop bleek dat Smitshoek onverwacht met 0-4 onderuit was gegaan bij Capelle, dat nu ineens – met vijf punten achterstand – weer de belangrijkste concurrent voor Kloetinge is. Opvallend: sinds de 4-0 nederlaag tegen Kloetinge heeft Capelle al vijf competitiewedstrijden op rij geen tegentreffer geïncasseerd.

Kloetinge viert de overwinning met de supporters

Jodan Boys-Kloetinge 0-1 (0-1). Scheidsrechter: Martijn Kieft. Scoreverloop: 43. Jeffrey Theunisse 0-1. Gele kaart Kloetinge: Valentijn van Keulen.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke, Koen Plank, Jeffrey Theunisse, Raphael Zerbib; Valentijn van Keulen (65. Jorik Mijnhijmer), Reguillo Vandepitte, Dook van den Berg; Jefry Diijkstra (90. Jeremy Hubregtse), Kyle Doesburg, Nizar Mekkaoui (85. Huub Wolters).

Debutant Raphael Zerbib staat na afloop de PZC te woord.