Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Debuut is harde maar nuttige les voor Kloetinge

Mitchell Baptist probeert keeper Brahim Zaari te passeren.
Links: aanvoerder Migiel Zeller van Blauw Geel’38 (foto: Ron Quinten).

Kloetinge had zich het debuut in de derde divisie anders voorgesteld. Na nog geen uur spelen keek de ploeg vanmiddag tegen Blauw Geel’38 al tegen een achterstand van 0-4 aan. Twee prachtige tegentreffers in het resterende half uur konden het leed nog enigszins verzachten.

Speelde Kloetinge dan slecht? Dat zeker niet. Maar het geslepen Blauw Geel’38 uit Veghel, al jarenlang derdedivisionist in de zondagtak, was op het Wesselopark zeker voor rust dodelijk effectief en maakte optimaal gebruik van de ruimte die het kreeg en de steekjes die de thuisploeg achterin liet vielen. Daardoor was de wedstrijd halverwege al gespeeld.

Julius Bliek en Koen Plank stichten gevaar bij een corner van Kloetinge.
Links: Emre Emre Gürcüoglu. Rechts: Lars Loermans (foto: Ron Quinten)

Jurriaan van Poelje begon met vier aanwinsten in de basis: Julius Bliek, Yassin Ouja, Mitchell Baptist en Zenya Deurloo. In de tweede helft maakte ook Ellas Meijer zijn debuut in het groen-wit. Uitgerekend de twee spelers die afgelopen seizoen geen enkel duel misten, kwamen niet in actie. Jefry Dijkstra bleef op de bank en Kyle Doesburg was geschorst vanwege een vijfde gele kaart in de laatste wedstrijd vóór de zomer.

Incasseren

Nog geen vijf minuten na de aftrap moest Kloetinge de eerste tegentreffer al incasseren. Zowel Julius Bliek als Koen Plank slaagde er niet in om een lange bal van Dave de Meij te onderscheppen, waardoor Ben van den Nieuwenhof kon scoren: 0-1.

In het kwartier dat volgde, kreeg Kloetinge zeker kansjes, onder meer via de ijverige Mitchell Baptist. Hij was het ook die na een goede actie in het strafschopgebied Zenya Deurloo die mogelijkheid bood voor de gelijkmaker. Die stuitte op de Blauw Geel-doelman, oud-prof Brahim Zaari, die recent is teruggekeerd in het voetbal.

Kans voor Zenya Deurloo, keeper Brahim Zaari redt

Diezelfde Zaari wist in de 21e minuut op riskante wijze Ruben de Jager van het scoren af te houden, waarna hij ver uit zijn doel moest komen. Het luidde een razendsnelle tegenaanval van Blauw Geel in, waarbij Ben van den Nieuwenhof langs Julius Bliek snelde. Zijn schot ging via de binnenkant van de paal en uiteindelijk Koen van der Zanden, die randje buitenspel stond, in het doel.

De genadeklap voor Kloetinge kwam vlak voor rust. Dave de Meij stuurde met een lange bal Koen van der Zanden weg. Die passeerde met een bekeken lob Mitchell Braafhart. Ook Koen Plank kwam te laat: 0-3.

Yassin Ouja haalt uit voor de 1-4 (foto: Ron Quinten)

In het tweede helft nam de thuisploeg meer risico en zette Blauw Geel onder druk. Maar opnieuw werd net iets te slordig omgesprongen met de kansen. Aan de overkant was het, na een klein kwartier, wél raak. Opnieuw was Bram de Meij daarbij belangrijk. Hij slingerde een corner van Bram Eltink voor het doel, waar Robin Voets – nauwelijks gehinderd door Ellas Meijer – bij de tweede paal van dichtbij binnen kon koppen.

Karakter

In het resterende half uur toonde Kloetinge karakter, door te blijven proberen de stand wat dragelijker te maken. Het offensief werd beloond met een schitterend doelpunt van Yassin Ouja, die de bal van flinke afstand in de kruising krulde. In de blessuretijd was het Mitchell Baptist die met een schot van buiten de zestien de eindstand op 2-4 bracht.

1-4 Yassin Ouji
2-4 Mitchell Baptist

Het spel op zich en de twee treffers zorgden ervoor dat er na afloop aan Kloetingse zijde niet alleen maar teleurstelling heerste, maar ook hoop dat de komende tijd er meer in zit. Tegelijkertijd was de ouverture in de derde divisie voor Kloetinge een duidelijk signaal dat de ploeg, zeker defensief, nog slimmer en degelijker moet opereren om ook dit niveau een rol van betekenis te kunnen spelen. Een harde maar nuttige les.

Ruben de Jager in duel met Emre Gürcüoglu (foto: Ron Quinten)

Kloetinge-Blauw Geel’38 2-4 (0-3). Scheidsrechter: John Kraak. Scoreverloop: 5. Ben van den Nieuwenhof 0-1, 21. Koen van der Zanden 0-2, 41. Koen van der Zanden 0-3, 58. Robin Voets 0-4, 65. Yassin Ouja 1-4, 90+1. Mitchell Baptist 2-4. Gele kaart Kloetinge: Jurriaan van Poelje.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Jop Dekker, Koen Plank, Julius Bliek, Jeffrey Theunisse (46. Ellas Meijer); Reguillo Vandepitte, Valentijn van Keulen, Zenya Deurloo (77. Dook van den Berg); Yassin Ouja, Ruben de Jager, Mitchell Baptist.