Kloetinge blijft overeind in eerste avondduel

Corner van Kloetinge gaat via OJC-aanvoerder Tom Wijkmans (nr. 8) naast. Namens Kloetinge kijken Julius Bliek, Koen Plank, Ruben de Jager en Kyle Doeburg toe

Zenya Deurloo aarzelde geen moment toen hij in de negentigste minuut de bal voor zijn voeten kreeg. Meedogenloos joeg hij met links de bal tegen de touwen, waardoor Kloetinge vanavond op de valreep het eerste punt in de derde divisie binnensleepte. Op bezoek bij OJC Rosmalen werd het 2-2.

Na afloop van de allereerste zaterdagavondwedstrijd was wel de vraag of Kloetinge nu een punt had gewonnen of er twee had laten liggen? Het meest diplomatieke antwoord lag het dichtst bij de waarheid: een gelijkspel deed recht aan de krachtsverhoudingen, ook al was er van beide kanten zicht op meer.

Getergd

Trainer Jurriaan van Poelje zei daags voor de wedstrijd tegen de PZC dat hij en zijn ploeg ‘getergd’ waren na de nederlaag van vorige week. Tegen Blauw Geel’38 was te ‘naïef’ gespeeld en vielen de tegengoals te makkelijk door persoonlijke fouten achterin. Daar was lering uit getrokken. De eerste resultaten daarvan waren vanavond al zichtbaar.

Kyle Doesburg haalt uit, maar staat volgens de grensrechter buitenspel

Jeffrey Theunisse, die het vorige week lastig had als rechtsback, moest in de basiself plaatsmaken voor Ellas Meijer. Kyle Doesburg, tegen Blauw Geel’38 geschorst, begon in de punt van de aanval, met Ruben de Jager op ’10’ achter hem. Door de basisplaats van Doesburg diende Zenya Deurloo genoegen te nemen met een reserverol.

Heft in handen

Kloetinge nam meteen het heft in handen, wat leidde tot diverse kansen voor onder anderen Ruben de Jager (net over) en Kyle Doesburg (net naast). OJC Rosmalen, vorig seizoen de nummer vijf van de derde divisie zondag, kon daar aanvankelijk weinig tegenover stellen, maar kreeg steeds meer greep op de wedstrijd.

Kans voor Kloetinge

Het tweede deel van de eerste helft was voor de thuisploeg, die dankbaar gebruik maakte van de ruimte die Kloetinge vooral op de linker flank liet. Zeker de snelle aanvaller Mouad Hassan, vorige week nog matchwinner tegen TOGB, bezorgde de defensie handenvol werk. Mitchell Braafhart hield zijn ploeg met knappe reddingen op de been.

In de fout

Op slag van rust kwam Kloetinge toch op voorsprong, toen OJC in de fout ging bij een doeltrap. Keeper Luuk Vogels tikte per ongeluk de bal aan, waarmee de doeltrap feitelijk genomen was. Ruben de Jager zette meteen druk. Vogels probeerde de aanvaller voor te zijn en raakte daarbij nogmaals de bal.

Scheidsrechter Matthijs Jobse kent vrije trap toe, ondanks protesten van OJC

De Zeeuwse scheidsrechter Matthijs Jobse bestrafte dat met een indirecte vrije trap op vijf meter van het doel, ondanks felle protesten van de thuisploeg. Yasin Ouja schoot via de lat over, maar kreeg een herkansing omdat Jobse nog niet had gefloten. In tweede instantie ging de bal er alsnog in.

0-1 Yasin Ouja

OJC paste halverwege een drievoudige wissel toe en voerde na rust de druk steeds verder op. In de 70ste minuut haalde linksback Shaquille Simmons – overgekomen van Groene Ster – van flinke afstand uit. Het schot werd licht getoucheerd door Koen Plank, waardoor Mitchell Braafhart kansloos was: 1-1.

Penalty?

Zo’n tien minuten later leek Ruben de Jager door invaller Yamani El Aharchaou te worden neergehaald in het strafschopgebied. Scheidsrechter Jobse zag er geen penalty in. Even later wees de arbiter wel aan de overkant naar de stip, toen Mouad Hassan probeerde Koen Plank te passeren en naar de grond ging toen hij hooguit licht werd geraakt. Lex van Dijk verzilverde het buitenkansje: 2-2.

2-2 Zenya Deurloo

Daarmee leek Kloetinge op weg naar de tweede nederlaag op rij, maar het elftal bleef strijden tot het einde. Die vechtlust werd in de laatste minuut beloond, toen OJC de bal niet kreeg weggewerkt en Zenya Deurloo – ingevallen voor Yasin Ouja – de zaken alsnog wist recht te trekken.

OJC Rosmalen-Kloetinge 2-2 (0-1). Scheidsrechter: Matthijs Jobse. Scoreverloop: 45+3. Yasin Ouja 0-1, 70. Shaquille Simmons 1-1, 83. Lex van Dijk 2-1, (penalty) 90. Zenya Deurloo 2-2. Gele kaarten Kloetinge: Mitchell Baptist, Jop Dekker en Koen Plank.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Jop Dekker (76. Jeroen de Jonge), Koen Plank, Julius Bliek, Ellas Meijer (86. Jeffrey Theunisse); Yasin Ouja (76. Zenya Deurloo), Valentijn van Keulen, Reguillo Vandepitte, Ruben de Jager, Mitchell Baptist (61. Jefry Dijkstra); Kyle Doesburg.

De spelers bedanken na afloop de meegereisde supporters