Knokkend Kloetinge laat te veel kansen liggen

Yasin Ouja, hier op de hielen gezeten door Dylan van Diepen, was opnieuw belangrijk voor Kloetinge (foto: Ron Quinten)

Het moet volwassener, zakelijker, zo klinkt het de laatste weken. Maar ondanks alle goede voornemens keek Kloetinge vanmiddag tegen Gemert al na, weggeteld, 73 seconden tegen een achterstand aan. Ellas Meijer liet zich te makkelijk wegzetten door Eon Herman. Diens voorzet werd achter Mitchell Braafhart gekopt door Gemert-aanvoerder Ralf Kemper, die daarvoor alle ruimte kreeg.

En zo maakte Kloetinge, dat toch al een harde leerschool doorloopt in de derde divisie, het zichzelf extra moeilijk. En het is onderhand geen incident meer. In de zes thuiswedstrijden die de ploeg sinds begin april speelde, stond het vier keer binnen vijf minuten op achterstand.

Zenya Deurloo kreeg twee keer geel. Links: Fabrizio Deben (foto; Ron Quinten)

Vanmiddag trok Kloetinge in de tweede helft de stand gelijk, maar daarvoor had het wel heel veel kansen nodig. Na afloop was er dezelfde discussie al vorige week tegen OJC Rosmalen: twee punten verloren of één gewonnen? Trainer Jurriaan van Poelje vond het eerste, maar liet daarbij achterwege dat er in de slotfase twee wereldreddingen van Mitchell Braafhart nodig waren om te voorkomen dat Gemert met de drie punten huiswaarts zou gaan.

Ziekte

Kloetinge speelde grotendeels met dezelfde formatie als vorige week. Alleen Mitchell Baptist moest plaatsmaken voor Zenya Deurloo. Jefry Dijksta is door ziekte voorlopig niet inzetbaar. Klaas van Hecke en Roy Mulder zijn op de weg terug na langdurige blessures. Bij koploper Gemert waren er geen verrassingen in de opstelling. Eerste keeper Stefan Tielemans, die de eerste twee wedstrijden ontbrak, keerde terug onder de lat.

De snelle tegengoal was een tegenvaller voor de thuisploeg. Maar de kansen om op gelijke hoogte te komen, dienden zich al snel aan. Ruben de Jager en Zenya Deurloo kregen de beste mogelijkheden, maar ze misten net dat beetje geluk en scherpte on het Wesselopark te doen juichen.

Ruben de Jager: net naast…
Kans Ruben de Jager, voorzet van Ellas Meijer

Na rust deed Kloetinge er nog een schepje boven, waardoor het aantal kansen – onder meer voor Kyle Doesburg, Zenya Deurloo en Valentijn van Keulen – nauwelijks nog te turven was. Toch wilde het maar niet lukken om keeper Tielemans te verrassen.

Kans Zenya Deurloo

In de 66ste minuut was het alsnog raak. Ruben de Jager wist opnieuw de achterlijn te halen. Zijn voorzet werd gemist door Zenya Deurloo. maar Yasin Ouja was attent en haalde uit. Vanaf de kant leek het discutabel of de bal de doellijn had gepasseerd, maar grens- en scheidsrechter waren resoluut in hun oordeel. Ook Gemert protesteerde niet.

1-1 Yasin Ouja
De 1-1, gezien vanuit een andere hoek

Kort na de gelijkmaker moest Zenya Deurloo het veld verlaten, na een (terechte) gele kaart. Het siert Kloetinge dat het daarna achterin de boel niet helemaal op slot gooide, maar bleef knokken voor een overwinning. Dat leidde keer op keer tot kansen, maar het wilde maar niet lukken om die te verzilveren. Aan de overzijde kreeg Gemert meerdere levensgrote mogelijkheden, maar Braafhart hield Kloetinge eigenhandig op de been.

Mitchell Braafhart met een van zijn knappe reddingen (foto: Ron Quinten)

In de allerlaatste minuut had Kloetinge nog de wedstrijd kunnen beslissen. Dook van den Berg ging fel door op de keeper. De bal caramboleerde voor de voeten van Mitchell Baptist, maar hij kon de bal niet lekker controleren en schoot recht in de handen van de keeper. De scheidsrechter floot daarna meteen af.

Kans Mitchell Baptist

Veel spelers bleven uitgeput in het kunstgras liggen of ziiten, wat duidelijk maakt dat het voor beide partijen een zwaar duel was, met het publiek als echter winnaar. Dat zag een aantrekkelijke wedstrijd, met Kloetinge als goed voetballende smaakmaker die tot nu toe te weinig loon naar werken krijgt. En die daarvoor vooral naar zichzelf moet kijken.

Bekijk de samenvatting, gemaakt door Joep Zoeteweij:

Kloetinge-Gemert 1-1 (0-1). Scheidsrechter: Willem Kuijntjes. Scoreverloop: 2. Ralf Kemper 0-1, 66. Yasin Ouja 1-1. Gele kaarten Kloetinge: Zenya Deurloo (2x).
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Jop Dekker, Koen Plank, Julius Bliek, Ellas Meijer (75. Jeroen de Jonge, 79. Jeffrey Theunisse); Yasin Ouja (75. Dook van den Berg), Reguillo Vandepitte, Valentijn van Keulen; Ruben de Jager, Zenya Deurloo, Kyle Doesburg (85. Mitchell Baptist)