Kloetinge weert zich kranig tegen Jong Sparta

Jeffrey Theunisse probeert Mehmet Yüksel, uitblinker bij Jong Sparta, af te stoppen

Even leek het erop dat Kloetinge vanavond Jong Sparta op een gelijkspel wist te houden. Maar in de slotminuten was het vleugelaanvaller Mehmet Yüksel, zonder meer de uitblinker aan Rotterdamse zijde, die het verschil maakte en de eindstand op 2-4 bepaalde.

Hoewel het hartje zomer is, werd de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding gespeeld in een herfstachtige setting. De gestage (mot)regen zorgde voor lastige omstandigheden, maar dat weerhield beide ploegen er niet van om er vooral na rust een onderhoudende wedstrijd van te maken.

Dano Lourens

Kloetinge moest het doen zonder Ellas Meijer. In zijn plaats speelde Jeffrey Theunisse als linksback. Verder begon de thuisploeg met grotendeels hetzelfde team als afgelopen vrijdag tegen Goes. Zenya Deurloo – die tot nu toe een uitstekende indruk maakt – en Valentijn van Keulen startten in de basis, Gianni Vandepitte begon op de bank. Bij Jong Sparta deed Dano Lourens, in het seizoen 2021/2022 de grote held van Kloetinge, mee. Hij stapte, met nummer 10, als laatste het veld op.

Opkomst spelers, met achteraan Dano Lourens

In het eerste bedrijf probeerde Jong Sparta, uitkomend in de tweede divisie, snel het verschil te maken., Kloetinge werd direct onder druk gezet, maar zonder resultaat. De beste kans was na 25 minuten zelfs voor de thuisploeg. Zenya Deurloo leek te scoren, maar zijn bal belandde op de paal. In tweede instantie raakte ook Jefry Dijkstra de paal.

Vlak voor rust was het keeper Mitchell Braafhart die met twee knappe reddingen wist te voorkomen dat eerst Dano Lourens en even later Mehmet Yüksel de 0-1 konden aantekenen.

Penalty’s aan beide zijden

Alle (zes) goals vielen na rust. In de 51e minuut was het alsnog Lourens die scoorde, met een schuiver van net buiten de zestien, na een goede actie van Yüksel. Kloetinge vocht zich al snel terug. Jefry Dijkstra werd neergehaald door doelman Youri Schoonderwaldt van Jong Spara. Oud-Spartaan Yassin Ouja benutte de strafschop:

1-1 Yassin Ouja

Een paar minuten later ging de bal ook aan de overzijde op de stip, nadat Reguillo Vandepitte een hard schot tegen zijn arm had gekregen. Mehmet Yüksel verschalkte Mitchell Braafhart vanaf elf meter.

Het mooiste moment van de avond werd bewaard tot tien minuten voor het einde. De ingevallen Kyle Doesburg legde terug op Julius Bliek, die ongehinderd van grote afstand kon uithalen. De keeper was kansloos: 2-2.

2-2 Julius Bliek

Kloetinge tekende voor deze uitslag, maar Mehmet Yüksel – hij weer – dacht er namens Jong Sparta anders over. Eerst was hij in de rebound het eindstation na een prachtige aanval (2-3) en twee minuten later maakte hij zijn hattrick compleet door een vrije trap die van richting werd veranderd.

Ondanks de (ingecalculeerde) nederlaag, liet Kloetinge een veel betere indruk achter dan tegen Goes. Dat biedt perspectief voor komende zaterdag, als de ploeg tegen BOL de eerste horde moet nemen in de strijd om de KNVB-beker.

Kloetinge-Jong Sparta 2-4 (0-0). Scoreverloop: 51. Dano Lourens 0-1, 55. Yassin Ouja 1-1 (penalty), 61. Mehmet Yüksel (penalty), 79. Julius Bliek 2-2, 84. Mehmet Yüksel 2-3, 86. Mehmet Yüksel 2-4.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Aidan Milot (88. Rubin van der Hooft), Koen Plank, Julius Bliek, Jeffrey Theunisse (64. Jeroen de Jonge); Valentijn van Keulen (59. Dook van den Berg), Reguillo Vandepitte, Zenya Deurloo; Jefry Dijkstra (64. Gianni Vandepitte, 68. Daan Schouw), Ruben de Jager (46. Kyle Doesburg), Mitchell Paul Baptist (46. Yassin Ouja).