Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Kloetinge geeft derde zege toch nog uit handen

Aanvoerder Reguillo Vandepitte aan de bal. Links: Stan Shotton en Tom Middelhoven van Groene Ster (foto: Ron Quinten)

Aan zelfvertrouwen geen gebrek bij Kloetinge, na twee competitiezeges op rij. ,,Winnen is als benzine. Het zorgt ervoor dat je vooruit gaat”, zei trainer Jurriaan van Poelje deze week bij Omroep Zeeland.

De wedstrijd vanmiddag tegen Groene Ster had de derde achtereenvolgende overwinning moeten worden. De drie punten lagen lange tijd ook voor het grijpen, maar Kloetinge gaf de volle winst in de slotfase toch nog onnodig uit handen (1-1). Alleen de Limburgers konden daarmee tevreden zijn.

KNVB-beker

Eén keer eerder stonden beide clubs tegenover elkaar. Op 25 september 2019 troffen ze elkaar, toen in Heerlen, in de tweede kwalificatieronde voor de KNVB-beker. Groene Ster won toen met 0-2.

Geen van de elf spelers die drie jaar geleden de basiself van Kloetinge vormden, stond vanmiddag aan de aftrap. Valentijn van Keulen, die vandaag zijn 100ste competitiewedstrijd in het eerste speelde, en Mitchell Braafhart waren er destijds wel bij, maar bleven op de bank.

Acht afwezigen

Groene Ster moest het doen met een geïmproviseerd team, door acht afwezige selectiespelers. De twee spelers die drie jaar geleden ook meespeelden, Dylan Zwartjes (toen maker van het eerste doelpunt) en Danny Stassar, waren wel present.

Ruben de Jager kopt Kloetinge naar 1-0. Joris de Kleijn (links) en Danny Stassar van Groene Ster komen te laat. (foto: Ron Quinten)

Kloetinge begon in dezelfde formatie als vorige week tegen Unitas, dus met Raphael Zerbib als linksback en Dook van den Berg achter Kyle Doesburg. Beiden lieten opnieuw zien hun basisplaats waard te zijn. De mannen van Van Poelje hadden vanaf het eerste fluitsignaal het overwicht. Ze speelden met bravoure en lieten duidelijk blijken dat vanmiddag maar één ding telde: een derde zege op rij.

Op de paal

De meeste kansen vóór de rust waren ook voor de thuisploeg. Zo gaf Kyle Doesburg halverwege de eerste helft de bal fraai mee aan Raphael Zerbib, die – in buitenspelpositie – op de paal schoot. Tien minuten later raakte Dylan Zwartjes in een poging om uit te verdedigen de rug van de inlopende Dook van den Berg. Daardoor kon Doesburg bijna vrij doorlopen op de keeper. Zijn inzet ging ruim naast.

Al vier competitiewedstrijden op rij is de ruststand bij Kloetinge 0-0. Dat is nog maar één keer eerder voorgekomen: in 2016 (toen inclusief zomerstop). Kloetinge scoorde dit seizoen slechts eenmaal vóór rust. Dat was tegen OJC Rosmalen, diep in de extra tijd.

Kort na rust was Reguillo Vandepitte dicht bij de 1-0. Zijn schot van afstand kon nog maar niet uit het doel worden getikt door keeper Mark Voss.

Ruben de Jager tekende in de 61ste minuut alsnog voor de verdiende 1-0. Hij kopte een voorzet van Yasin Ouja sterk binnen: zijn 19de competitietreffer in 35 wedstrijden.

1-0 Ruben de Jager
De 1-0 vanuit een andere hoek

Gezien het wedstrijdbeeld leken de drie punten daarmee in de tas. Maar Kloetinge verzuimde daarna om door te pakken en de zege veilig te stellen. Groene Ster kreeg naarmate het eindsignaal dichterbij kwam, zelfs ruimte om zich terug te knokken in de wedstrijd.

Waarschuwing

Een grote kans voor Tom Hajjaji in de 81ste minuut, waarbij Mitchell Braafhart ternauwernood redding wist te brengen, was al een serieuze waarschuwing. Twee minuten later werd het alsnog gelijk.

Door een tackle van Dook van den Berg belandde de bal onbedoeld bij Bjorn Stassen. Voordat Julius Bliek kon ingrijpen, gaf Stassen de bal listig mee aan Stan Shotton, die was ontsnapt aan Koen Plank. Shotton gaf Braafhart het nakijken: 1-1.

Teleurstelling

In de resterende tien minuten bleef het bij kansjes over en weer, maar die konden niets meer veranderen aan de stand. Daarmee kon Groene Ster met een tevreden gevoel naar huis. Bij Kloetinge heerste na de remise vooral teleurstelling, in de wetenschap dat het twee kostbare punten had gemorst.

Kloetinge-Groene Ster 1-1 (0-0). Scheidsrechter: Martijn Kieft. Scoreverloop: 61. Ruben de Jager 1-0, 83. Stan Shotton 1-1. Gele kaart Kloetinge: Valentijn van Keulen.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Jop Dekker (64. Ellas Meijer), Koen Plank, Julius Bliek, Raphael Zerbib; Reguillo Vandepitte, Valentijn van Keulen, Dook van den Berg (85. Zenya Deurloo); Yasin Ouja (72. Jefry Dijkstra), Kyle Doesburg, Ruben de Jager.