Ex-profs krijgen strijdbaar Kloetinge niet klein

Drukte voor het doel van TEC bij een corner van Kloetinge

Vorige week zorgde de 1-1 tegen Groene Ster nog voor enig chagrijn bij Kloetinge, omdat het team sterk het gevoel had twee punten te hebben laten liggen. Vandaag leidde dezelfde uitslag tegen TEC om vergelijkbare redenen tot grote teleurstelling bij de tegenstander. Toch viel er op de remise, in elk geval deze keer, niet zo heel veel af te dingen.

TEC degradeerde vorig seizoen uit de tweede divisie en wordt door Jurriaan van Poelje nu beschouwd als een van de titelkandidaten. Op papier is het een indrukwekkende ploeg. De Tielse formatie heeft veel oud-profs in de gelederen, onder wie Pelé van Anholt, Jeffrey Ket, Jarchinio Antonia (die vandaag ontbrak), Arsenio Valpoort, Mohamed El Makrini en Fabian Serrarens. De trainers zijn ook allerminst onbekenden: Hans van de Haar en Eric ‘wat een kutkeeper’ Meijers.

Opkomst van de spelers

Kloetinge moest het vandaaag doen zonder de geblesseerde Yasin Ouja. Twee andere versterkingen voor dit seizoen, Ellas Meijer en Mitchell Baptist, bleven op de bank. Van Poelje wilde TEC vooral in fysiek opzicht proberen af te troeven en koos daarom voorin voor de snelle mannen, met Jefry Dijkstra (eerste basisplaats van het seizoen) en Zenya Deurloo op de flanken, Ruben de Jager in de spits en Dook van den Berg erachter. Door hoog druk te zetten, wisten zij zeker in de eerste helft de opbouw bij TEC regelmatig met succes te verstoren.

Zenya Deurloo (rechts) zet druk bij TEC-aanvoerder Jeffrey Ket

Ook op sportpark De Lok bleef het spektakel bewaard voor de tweede helft. Voor de vijfde keer op rij deze competitie (een record voor Kloetinge!) werd de rust gehaald zonder goals van beide kanten. Kloetinge en TEC bleken behoorlijk aan elkaar gewaagd te zijn, maar kwamen nauwelijks tot serieuze kansen. De beste mogelijkheid was nog voor TEC-spits Fabian Serrarens. Mitchell Braafhart redde knap.

Kort na de hervatting was Kloetinge tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer. Eerst haalde Jefry Dijkstra uit op de rand van de zestien. Even later kon Zenya Deurloo, na een voorzet van Reguillo Vandepitte, van dichtbij binnen schieten. In beide gevallen hield keeper Nino Walbeek TEC op de been.

Kans Jefry Dijkstra
Kans Zenya Deurloo

De thuisploeg zette daarna Kloetinge steeds meer onder druk, maar werd in de 63ste minuut verrast door een counter. Dook van den Berg werd weggestuurd. Hij probeerde in eerste instantie Valentijn van Keulen te bereiken, maar via de TEC-defensie belandde bij de bal bij Jefry Dijkstra. Doelman Walbeek kon zijn schot nog keren, maar in de rebound liet Dook van den Berg hem kansloos: 0-1.

0-1 Dook van den Berg

De vreugde was van korte duur, want TEC sloeg razendsnel terug. Nog geen minuut na de openingstreffer schoot Fabian Serrarens na een voorzet van Givon Derby de gelijkmaker binnen.

Ook na deze tegenvaller bleef Kloetinge strijdbaar en volwassen spelen. De ploeg had af en toe handen en voeten – en gele kaarten – nodig om het TEC-offensief te beteugelen, maar creëerde zelf ook regelmatig kansen, onder meer via Reguillo Vandepitte en Kyle Doesburg, die in eerste instantie genoegen moest nemen met een reserverol.

Kort voor het verstrijken van de reguliere speeltijd leek Kloetinge alsnog aan het kortste eind te trekken. Scheidsrechter Maarten Spoon wees resoluut naar de stip na een, op het oog, hooguit lichte overtreding van Kyle Doesburg binnen de zestien. Het buitenkansje bleek niet besteed aan Arsenio Valpoort. Zijn strafschop raakte de buitenkant van de paal.

Arsenio Valpoort mist penalty voor TEC

In de extra tijd was Kloetinge nog even dicht bij de zege, maar Ruben de Jager kon door ingrijpen van TEC-verdediger Guido van Rijn net niet bij de voorzet van Julius Bliek.

Kans Ruben de Jager

TEC baalde na afloop van de gemiste strafschop, maar al met al was 1-1 een goede afspiegeling van de krachtsverhouding. Kloetinge liet in Tiel zien dat het niet hoeft onder te doen voor de (sub)top van de derde divisie.

TEC-Kloetinge 1-1 (0-0). Scheidsrechter: Maarten Spoon. Scoreverloop: 63. Dook van den Berg 0-1, 64. Fabian Serrarens 1-1. Gele kaarten Kloetinge: Raphael Zerbib, Julius Bliek, Dook van den Berg, Kyle Doesburg en Ruben de Jager.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Jop Dekker, Koen Plank, Julius Bliek, Raphael Zerbib; Reguillo Vandepitte, Valentijn van Keulen, Dook van den Berg (86. Jeroen de Jonge); Jefry Dijkstra (64. Kyle Doesburg), Ruben de Jager, Zenya Deurloo (75. Jeffrey Theunisse).