Kloetinge nu ook kampioen op het witte doek

Première van de Kloetinge-film in DaVinci Bioscoop Goes

Film by the Sea begint pas over twee dagen, maar Kloetinge had vanavond al zijn eigen, bijzondere filmpremière. In DaVinci Bioscoop Goes werd op de jaarlijkse presentatieavond van Kloetinge de documentaire vertoond die Gianni Tahitu heeft gemaakt van de kampioenswedstrijd tegen ARC.

En het resultaat mag er zijn. De film, die bijna een uur duurt, laat vooral prachtig de voorbereiding op de wedstrijd zien: het verzamelen op het Wesselopark, de busreis richting Alphen aan den Rijn, de tactische bespreking onderweg en de laatste minuten voor de wedstrijd, met trainer Jurriaan van Poelje die de laatste piuntjes op de i zet en sommige spelers nog even persoonlijk toespreekt.

Bizarre middag

Het werd, die zaterdag in mei, een bizarre middag. Kloetinge ging behoorlijk kansloos onderuit in een tumultueuze wedstrijd. Dankzij de resultaten van de concurrenten kon verrassend genoeg toch de titel worden gevierd. De ontlading was enorm. ,,Een beter scenario kun je niet hebben”, zei Tahitu vanavond.

Mooi is dat hij de beelden voor zich laat spreken en de muziek haar werk laat doen. Verdere toelichting blijft achterwege. Maar wie Kloetinge een beetje volgt, mist die informatie geen moment en voelt de emotie in en achter diverse scènes. Een prachtig document dus. Er wordt nog bekeken of de film vaker in de Goese bioscoop kan worden vertoond, zei Tahitu na afloop.

Jurriaan van Poelje, Marcel Kole en Peter Verheule aan het woord

Op de presentatieavond werd zowel het eerste mannen- als het eerste vrouwenteam aan de sponsors gepresenteerd. De vrouwen, versterkt met onder anderen spits Lotte Jansen, willen na het kampioenschap in de derde klasse ook de titel in de tweede klasse. Wat Amy van Velzen betreft is er geen twijfel. ,,Dit jaar worden we weer kampioen.”

Behoorlijk optimistisch

Van de mannenhoofdmacht werden Jeroen de Jonge, Raphael Zerbib, Kyle Doesburg, Klaas van Hecke, Ellas Meijer en Dook van den Berg door presentator Jan-Jaap Corré geïnterviewd. Namens de staf kwamen Jurriaan van Poelje, Marcel Kole en Peter Verheule aan het woord. Allemaal toonden ze zich – niet heel verrassend – behoorlijk optimistisch over de kansen van Kloetinge in de derde divisie.

Ondanks het behoorlijke spel werden uit de eerste drie wedstrijden maar twee punten gehaald, mede door persoonlijke fouten en een speelwijze die nog niet zakelijk genoeg was. ,,Ik had gedacht dat we al een stapje verder zouden zijn”, bekende Jurriaan van Poelje. ,,Daar lopen we nu tegenaan. Dat is helemaal niet erg, maar het is nu wel zaak om dat helemaal uit te bannen.”

Jeroen de Jonge, Raphael Zerbib en Kyle Doesburg worden geïnterviewd door presentator Jan-Jaap Corré

,,We moeten ons aanpassen aan het niveau”, aldus Van Poelje. ,,We merken nu pas echt wat het van ons vraagt. Maar het allerbelangrijkste is dat je kansen creëert, anders kun je geen wedstrijd winnen. Tegen Gemert ging dat prima. Dat is een houvast waar wij verder mee kunnen.”

Hij wil dan ook niet ‘naar beneden kijken’. ,,Ik ben ervan overtuigd dat we de komende wedstrijden verdere stappen gaan zetten en dat we daadwerkelijk de driepunters gaan binnenhalen. Want de kwaliteit, de beleving en de manier waarop we samenwerken is bij Kloetinge meer dan voldoende.”

Trainingskamp in Torremolinos

Vanavond werd ook de presentatiegids voor dit seizoen gepresenteerd. Verder werd bekend dat de selectie van 4 tot 8 januari op trainingskamp gaat in Torremolinos (Spanje). Daaraan wordt een sponsorprogramma gekoppeld.