Ook in Oss jaagt Kloetinge vergeefs op zege

Ondanks de optimistische woorden afgelopen woensdag op de presentatieavond, keerde Kloetinge gisteravond zonder punten terug uit Oss. Een counter in de slotfase werd de ploeg tegen OSS’20 (Oefening Staalt Spieren) op de valreep fataal: 1-0.

Het seizoen is nog lang, maar het is wel even wennen om Kloetinge bijna onderaan op de ranglijst te zien staan, met slechts twee punten uit de eerste vier wedstrijden. Bovendien lijken de sterkste tegenstanders uit de derde divisie nog te moeten komen.

Geschorst

Kloetinge moest het doen zonder keeper Mitchell Braafhart. Milan Zabicki verving hem in Oss. Zenya Deurloo was, na zijn rode kaart van vorige week, geschorst. Mitchell Baptist keerde daarom terug in de basis. Door blessures en ziekte zijn Klaas van Hecke, Roy Mulder, Gianni Vandepitte en Jefry Dijkstra nog altijd niet inzetbaar. De 20-jarige Daan Schouw, overgekomen van Luctor Heinkenszand, maakte in de tweede helft zijn debuut in het eerste.

Voor het eerst sinds maart (uitwedstrijd tegen Goes) speelde Kloetinge weer eens een competitieduel op natuurgras. Over het verloop van de wedstrijd zijn we – door andere bezigheden – vooral aangewezen op de Zeeuwse media. Volgens de PZC speelde Kloetinge in het snikhete Oss ‘rommelig en slordig’. Ook Omroep Zeeland heeft het over ‘slordig’. Zeker in de eerste helft had de ploeg de overhand, maar zonder dat dat leidde tot veel kansen om echt het verschil te maken.

Venijn in de staart

Het venijn zat in de staart van het duel. Kort voor tijd moest OSS’20 met tien man verder, nadat Noah Marsman Kyle Doesburg had neergehaald. Dat luidde een slotoffensief in van Kloetinge, in een poging om alsnog de zege binnen te slepen. Maar in plaats daarvan counterde de thuisploeg zich naar de overwinning.

Het blijft dus nog even wachten op de eerste zege van het seizoen. Dat het zo lang duurt, is de afgelopen jaren wel vaker gebeurd: deze eeuw vier keer eerder. Ook in de seizoenen 2003/2004, 2006/2007, 2014/2015 en 2018/2019 was Kloetinge na vier competitiewedstrijden nog zonder overwinning. In 2014 moesten supporters zelfs wachten tot de negende wedstrijd.

Eerste zege

We gaan ervan uit dat het nu eerder zal zijn en houden ons bij voorkeur vast aan het seizoen 2018/2019. Toen kon in de vijfde wedstrijd de eerste zege worden gevierd (thuis tegen Honselersdijk, 6-1). Uiteindelijk deed Kloetinge nog mee om de titel en werd, achter kampioen Rijsoord, tweede in de eindrangschikking.

OSS’20-Kloetinge 1-0 (0-0). Scheidsrechter: Bjorn Kuiper. Scoreverloop: 90. Hicham Haouat 1-0. Gele kaarten Kloetinge: Yasin Ouja, Julius Bliek, Valentijn van Keulen en Dook van den Berg.
Opstelling Kloetinge: Milan Zabicki; Jop Dekker (90. Jeffrey Theunisse), Koen Plank, Julius Bliek, Ellas Meijer; Reguillo Vandepitte, Valentijn van Keulen, Yasin Ouja (60. Daan Schouw); Ruben de Jager, Mitchell Baptist (46, Dook van den Berg), Kyle Doesburg.