Strijdlust van Kloetinge wordt eindelijk beloond

Kloetinge, met in het midden Ruben de Jager en Julius Bliek, kon eindelijk weer juichen (foto: Ron Quinten)

De vaste volgers aan de kant stopten op een gegeven moment maar met het turven van de kansen. Het waren er gisteravond, opnieuw, te veel. Totdat Reguillo Vandepitte in de 73ste minuut uithaalde en voor de bevrijdende 1-0 zorgde. Die luidde de dikverdiende eerste zege van Kloetinge in de derde divisie in.

Zenya Deurloo, in duel met Skender Loshi (links) en Baronie-aanvoerder Jawad al Morabit (foto: Ron Quinten)

En dat uitgerekend tegen Baronie, de club waar trainer Jurriaan van Poelje tot vorig jaar zoveel successen boekte. Kloetinge had bovendien een bedenkelijke track record tegen de Bredanaars. In de vijf eerdere officiële ontmoetingen – voor de KNVB- en de districtsbeker – ging de winst telkens naar Baronie.

Ook die reeks werd doorbroken in een onderhoudende wedstrijd (voor het eerst op zaterdagavond) op het Wesselopark. Kloetinge begon aan het duel met dezelfde elf als twee weken geleden tegen Gemert. De ploeg nam vanaf het begin het initiatief en gaf dat niet meer uit handen.

Kans Kyle Doesburg

Kloetinge stapelde zeker in de eerste helft kans op kans, maar telkens was het net-niet. Dat kwam mede door Baronie-doelman Luuk Brand, die zijn ploeg meerdere keren behoedde voor een achterstand.

Kans Ruben de Jager
Vrije trap Zenya Deurloo

In de tweede helft veranderde er weinig. Kloetinge hield het heft in handen, maar bleef lange tijd vergeefs jagen op een voorsprong. Met het inbrengen van Mitchell Baptist verschoven de aanvallende impulsen meer naar de linker flank. Daar had Baronie het merkbaar lastig mee.

Koen Plank en Julius Bliek hielden achterin de gelederen gesloten. Mitchell Braafhart kijkt toe (foto: Ron Quinten)

In de 73ste minuut bereikte Valentijn van Keulen met een fraaie pass Baptist. Die kon na een sterke actie terugleggen op Reguillo Vandepitte, die Luuk Brand met een gerichte schuiver in de linker hoek wist te passeren. De treffer zorgde voor een enorme ontlading.

1-0 Reguillo Vandepitte
Reguillo Vandepitte is de gevierde man na zijn 1-0 (foto: Ron Quinten)

Voor Baronie was dat het startsein voor een slotoffensief. Dat leverde enkele gevaarlijke momenten op, zonder dat Mitchell Braafhart en zijn defensie echt in het nauw werden gebracht.

Diep in de extra tijd kon Kloetinge profiteren van de ruimte die de bezoekers achterin noodgedwongen lieten. Mitchell Baptist stuurde de volledig vrijgelaten Ruben de Jager weg. De topscorer van het vorige seizoen, die al acht competitieduels op rij droog stond, zorgde beheerst voor de 2-0.

2-0 Ruben de Jager
Ruben de Jager zorgt voor de 2-0. Omar Baddaje komt te laat.

Meteen klonk ook het laatste fluitsignaal en barstte er een flinke nazomerbui los. Niemand die erom maalde, want de zege voelde als een bevrijding na de afgelopen weken, waarin Kloetinge moest wennen aan de derde divisie en te veel punten liet liggen. Tegen Baronie werd de strijdlust eindelijk wel beloond.

Bekijk de samenvatting van Joep Zoeteweij:

Kloetinge-Baronie 2-0 (0-0). Scheidsrechter: Sam Dröge. Scoreverloop: 73. Reguillo Vandepitte 1-0, 90+5. Ruben de Jager 2-0. Gele kaart Kloetinge: Mitchell Braafhart.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Jop Dekker, Koen Plank, Julius Bliek, Ellas Meijer (71. Jeffrey Theunisse); Reguillo Vandepitte, Valentijn van Keulen, Zenya Deurloo (90+4. Raphael Zerbib); Yasin Ouja (71. Mitchell Baptist), Kyle Doesburg (58. Dook van den Berg), Ruben de Jager.

Feest in de regen, met (vlnr) Reguillo Vandepitte, Jeffrey Theunisse, Koen Plank en Dook van den Berg (foto: Ron Quinten)