Loon naar werken voor Kloetinge tegen TOGB

Ruben de Jager brengt Kloetinge op voorsprong: 2-1. TOGB-verdedigers Glenn Zandbergen en Jordan Weegman en -keeper Moreno Zwarteveld zijn verslagen (foto: Ron Quinten)

In de derde divisie krijg je geen punt cadeau. Des te knapper is het dat Kloetinge, na een wat valse start van het seizoen, inmiddels is opgeklommen tot het linker rijtje (en provinciegenoot Hoek is gepasseerd!). Vanmiddag werd op eigen veld tegen TOGB de derde zege binnengesleept. Voor de verandering werd het verschil deze keer vóór de rust gemaakt.

Vooraf stond TOGB op de zesde plaats van de ranglijst en Kloetinge vier plekken lager. De eerste acht speelronden hebben al geleerd dat de stand weinig zegt. De niveauverschillen zijn zo klein, dat elke wedstrijd op zichzelf staat.

Talib Azaroiali (TOGB) aan de bal. Kloetinge, met (vlnr) Reguillo Vandepitte, Jefry Dijkstra en Valentijn van Keulen zet druk (foto: Ron Quinten)

Trainer Jurriaan van Poelje kon – naast de langdurig afwezigen Roy Mulder en Klaas van Hecke – geen beroep doen op Yasin Ouja (geblesseerd) en Raphael Zerbib (ziek). Ellas Meijer speelde als linksback. Jefry Dijkstra en Zenya Deurloo waren de vleugelaanvallers, met Ruben de Jager in de spits. Net als tegen TEC werd Kyle Doesburg als pinchhitter achter de hand gehouden.

Zenya Deurloo wordt belaagd door Talib Azaroiali en Glenn Zandbergen (foto: Ron Quinten)

In de vorige vijf competitiewedstrijden van Kloetinge werd er vóór rust niet gescoord. Vanmiddag was de eerste helft ronduit spectaculair. De thuisploeg speelde energiek en met flair. Dook van den Berg bracht TOGB-doelman Moreno Zwarteveld al naar een paar minuten in het nauw door uitstekend door te gaan. De keeper kon ternauwernood de openingstreffer voorkomen.

Kans voor Dook van den Berg

Toch was het TOGB dat na ruim een kwartier op voorsprong kwam, via een curieus doelpunt. Na een vrije trap kwam keeper Mitchell Braafhart uit, maar hij verzuimde Julius Bliek te waarschuwen. Die kopte de bal weg. Uiteindelijk belandde deze bij Anthony Slierendrecht, die een omhaal probeerde. De teruglopende Braafhart leek erop te rekenen dat de bal over zou zeilen, maar het was wel degelijk 0-1.

Net als vorige week in Tiel volgde meteen na de openingstreffer de gelijkmaker, maar nu voor Kloetinge. Jefry Dijkstra gaf de bal mee aan Reguillo Vandepitte. Ruben de Jager tikte zijn voorzet feilloos binnen, een typische spitsengoal:

1-1 Ruben de Jager

Na iets meer dan een half uur werd het zelfs 2-1 uit een counter. Jefry Dijkstra gaf een fantastische lange bal op maat aan Ruben de Jager. Die was twee TOGB-verdedigers te snel af en passeerde ook overtuigend doelman Zwarteveld: zijn vierde treffer van deze competitie.

2-1 Ruben de Jager
Ruben de Jager viert zijn tweede treffer met de supporters (foto: Ron Quinten)

Nog voor rust leek het zelfs 3-1 te worden, dankzij een uitstekende combinatie van Reguillo Vandepitte en Jefry Dijkstra. De afronding van Vandepitte ging rakelings naast.

Kans voor Reguillo Vandepitte

Na rust nam de druk van TOGB toe. De kansen voor Kloetinge werden schaars. Jefry Dijkstra was met een vrije trap nog het dichtst bij de 3-1:

Vrije trap Jefry Dijkstra

Zeker in de laatste twintig minuten had Kloetinge het lastig en groeide de vrees voor een herhaling van het scenario van vorige week. Toen was TOGB op bezoek bij Hoek, stond het ook lange tijd 2-1, maar viel in de blessuretijd de gelijkmaker. Met hard werken, cruciale reddingen, kunst en vliegwerk en af en toe ook wat geluk wist Kloetinge wel de volle winst over de streep te trekken.

En dus zijn de mannen van Van Poelje al vijf wedstrijden ongeslagen en lonkt de ploeg voorzichtig naar de subtop, met inmiddels twee punten meer dan Hoek. Dat belooft wat voor de (beladen) derby van vrijdagavond 27 oktober.

Jop Dekker, aangevallen door Anthony Slierendrecht, die de 0-1 voor TOGB maakte (foto: Ron Quinten)

Kloetinge-TOGB 2-1 (2-1). Scheidsrechter: Steve Janssen. Scoreverloop: Anthony Slierendrecht 0-1, 18. Ruben de Jager 1-1, 31. Ruben de Jager 2-1. Gele kaarten Kloetinge: Zenya Deurloo, Jop Dekker, Ellas Meijer en Julius Bliek.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Jop Dekker, Koen Plank, Julius Bliek, Ellas Meijer; Valentijn van Keulen, Reguillo Vandepitte, Dook van den Berg; Jefry Dijkstra (76. Jeffrey Theunisse), Ruben de Jager (56. Kyle Doesburg), Zenya Deurloo (63. Mitchell Baptist).

Spelers van Kloetinge vieren de 1-1. Van links naar rechts: Jefry Dijkstra, doelpuntenmaker Ruben de Jager, Valentijn van Keulen, Reguillo Vandepitte, Koen Plank, Ellas Meijer en Julius Bliek.