Kloetinge laat OJC Rosmalen toch ontsnappen

Dook van den Berg in duel met Tom Pijnenburg (foto: Ron Quinten)

De laatste keer dat Kloetinge halverwege een wedstrijd op voorsprong stond, maar toch niet wist te winnen, was vorig augustus tegen OJC Rosmalen. Tegen dezelfde tegenstander ontvouwde zich vanmiddag op het Wesselopark hetzelfde scenario, al werd het nu 1-1 in plaats van 2-2.

Het duel begon onder fraaie weersomstandigheden, maar al snel verdween de zon en werd het aanmerkelijk minder aangenaam. Het was bijna symbolisch voor de wedstrijd. Halverwege de eerste helft, nadat Julius Bliek voor de 1-0 had gezorgd, leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar daarna werd het snel minder, viel er steeds minder te genieten en kwam de thuisploeg zelfs in problemen.

De opstelling van Kloetinge

Kloetinge trad met dezelfde elf namen aan als in de vorige twee wedstrijden. Al snel werd duidelijk dat de bezoekers niet uit Rosmalen waren gekomen om het thuispubliek een vermakelijke middag te bezorgen. Ze probeerden vooral slim het tempo uit de wedstrijd te halen door opvallend lichtgeraakt te reageren op al dan niet vermeende overtredingen.

Niettemin had Kloetinge binnen twee minuten op voorsprong kunnen staan. Ruben de Jager legde een voorzet van Jefry Dijkstra panklaar neer voor Klaas van Hecke. Die werd zo verrast door deze kans, dicht voor het doel, dat hij de bal volledig verkeerd raakte.

Kans Klaas van Hecke

Kloetinge hield het initiatief, wat zich na twintig minuten uitbetaalde. Een afgeslagen corner van Jefry Dijkstra belandde opnieuw voor zijn voeten. Doelman Luuk Vogels, die een ongelukkige wedstrijd keepte en in de tweede helft geblesseerd uitviel, verkeek zich – vermoedelijk door de stevige wind – op de voorzet. Julius Bliek profiteerde daarvan en kopte de bal binnen.

1-0 Julius Bliek
(foto: Ron Quinten)

Ook in het resterende deel van de eerste helft waren de kansen voornamelijk voor Kloetinge. Het dichtst bij de 2-0 was Kyle Doesburg, die de bal tegen de paal gleed. OJC Rosmalen moest het doen met één mogelijkheid, voor Yamani Aharchaou. Mitchell Braafhart redde uitstekend.

Kans Kyle Doesburg

Na rust werd Kloetinge steeds onmachtiger en miste creativiteit en geestdrift om het de Brabanders nog lastig te maken. OJC had het achterin goed op orde en rook kansen. De gelijkmaker viel in de zestigste minuut, toen Job Viellevoye vanaf links een voorzet op maat gaf, die Rick Wels feilloos kon binnenkoppen.

Reguillo Vandepitte

De treffer luidde een netelige slotfase in, waarin het nog alle kanten op kon gaan. OJC – dat dit seizoen al negen keer eerder gelijkspeelde – creëerde daarbij de beste mogelijkheden, maar wist niet de volle buit binnen te slepen.

Bij Kloetinge maakte de 18-jarige Rubin van der Hooft kort voor tijd zijn debuut in de hoofdmacht, als vervanger van Klaas van Hecke. Van der Hooft, die binnenkort opnieuw op trainingsstage bij Willem II mag, speelde een paar uur later met zijn eigen ploeg Onder 23 een uitwedstrijd tegen Unitas’30 en scoorde in de laatste seconde de 3-3.

Jefry Dijkstra geeft de bal voor

Na afloop van de wedstrijd tegen OJC Rosmalen was de teleurstelling vooral aan Kloetingse kant voelbaar, omdat dit opnieuw een driepunter had kunnen – en misschien ook wel moeten – worden. Aan de andere kant: de ploeg is nu al vijf duels op rij ongeslagen en heeft tien wedstrijden voor het einde al 34 punten op zak. Maar om komende zaterdag, als TEC op bezoek komt, opnieuw een serieuze kans te maken, zal het spel toch echt beter moeten.

Kloetinge viert de 1-0

Kloetinge-OJC Rosmalen 1-1 (1-0). Scheidsrechter: Willem Kuijntjes. Scoreverloop: 20. Julius Bliek 1-0, 60. Rick Wels 1-1. Gele kaart Kloetinge: Kyle Doesburg.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke (84. Rubin van der Hooft), Koen Plank, Julius Bliek, Raphael Zerbib; Reguillo Vandepitte, Dook van den Berg, Jeffrey Theunisse (87. Mitchell Baptist); Jefry Dijkstra (90. Jeroen de Jonge), Kyle Doesburg, Ruben de Jager.