Kloetinge moet zich herpakken in Heerjansdam

Heerjansdam-Kloetinge, januari 2020

Na de teleurstelling en het tumult van afgelopen zaterdag reist Kloetinge morgen af naar Heerjansdam. Hoewel beide ploegen pas op de vijfde en zesde plaats in de stand zijn terug te vinden, zijn het de enige twee in de 1e klasse B die nog ongeslagen zijn.

Dat Kloetinge niet hoger staat, komt vooral doordat de wedstrijd tegen Oranje-Wit nog moet worden uitgespeeld. Heerjansdam is weliswaar ook nog zonder verliespartij, maar won van de vijf wedstrijden er tot nu toe maar één (wel 5-0, tegen SHO). De andere vier duels eindigden in remise.

Scoort gemakkelijk

Die prestatie is knapper dan deze wellicht lijkt. Zo wisten onder anderen Nieuw Lekkerland en XerxesDZB – de nummers 1 en 2 in de stand – niet van Heerjansdam te winnen. De ploeg van de nog jonge trainer Jonathan Jonk scoort ook makkelijk, met 11 goals in 5 wedstrijden. Die werden gemaakt door 9 verschillende spelers.

Opkomst van de spelers bij Heerjansdam-Kloetinge, januari 2020

Vorige week speelde Heerjansdam tegen XerxesDZB een wedstrijd die gespiegeld was aan die van Kloetinge tegen Neptunus. Terwijl Kloetinge in de rust 2-0 voor stond, moest Heerjansdam een achterstand van 0-2 goedmaken. Beide duels eindigden alsnog in 2-2, waarbij in de slotfase een treffer werd afgekeurd.

Teleurstellende middag

De laatste keer dat Kloetinge sportpark De Molenwei bezocht, was in januari 2020. Dat werd een teleurstellende middag. Heerjansdam won terecht met 3-1, ondanks een fraaie tegengoal van Xander van der Poel.

Na een fantastische reeks wedstrijden in het najaar, bleek de winterstop Kloetinge geen goed te hebben gedaan. Vanaf dat moment draaide het elftal moeizamer en kostte het steeds meer moeite de koppositie te behouden. Door de coronapandemie kwam het seizoen niet meer tot een ontknoping.

Nu kan Kloetinge zich zéker geen verlies permitteren. De punten zijn nodig om in het spoor van de concurrenten te blijven, het zelfvertrouwen te herwinnen en de nare smaak van vorige week weg te spoelen.

Thuishaven van Heerjansdam