Op jacht naar periodetitel tegen Nieuwenhoorn

Jefry Dijkstra in actie tijdens Kloetinge-Nieuwenhoorn (1-2), in maart van dit jaar (foto: Ron Quinten)

Wie had dat gedacht? Promoveren naar de vierde divisie en dan na negen wedstrijden volop in de race zijn voor de eerste periodetitel. Mocht die zaterdag daadwerkelijk worden binnengehaald, dan is dat de kroon op een sterke rentree op dit niveau.

Maar Kloetinge heeft het niet in eigen hand. Het elftal moet op het Wesselopark Nieuwenhoorn zien te verslaan. Bovendien dient Odin’59 – nota bene de tegenstander van volgende week – punten te verspelen in de (zware) uitwedstrijd tegen ARC. Hoe groot de kans is dat dit scenario uitkomt, is lastig in te schatten, maar onmogelijk is het zeker niet.

Aan Kloetinge de opdracht eerst maar eens van Nieuwenhoorn te winnen. Dat is al een flinke uitdaging. De afgelopen drie jaar verloor Kloetinge slechts één officiële wedstrijd op eigen veld. En dat was uitgerekend tegen… Nieuwenhoorn. In een doordeweekse inhaalwedstrijd afgelopen maart ging de ploeg hard onderuit.

Jeremy Hubregtse – oud-speler van Nieuwenhoorn – in duel met Gregory Paula, die in maart van dit jaar de 0-1 maakte tegen Kloetinge (foto: Ron Quinten)

Na een half uur stond Nieuwenhoorn, dat een sterke eerste helft speelde, al met 0-2 voor. Na rust probeerde Kloetinge de boel nog wel recht te trekken, maar verder dan de aansluitingstreffer van Reguillo Vandepitte in de slotfase kwam de ploeg niet. In de uitwedstrijd, enkele weken later, nam Kloetinge revanche en won met 0-1, een zege die de weg baande naar het kampioenschap.

Wisselvallig in uitwedstrijden

Nieuwenhoorn promoveerde uiteindelijk via de nacompetitie naar de vierde divisie, door in een tumultueuze finale WHC na strafschoppen te verslaan. In de vierde divisie presteert de ploeg behoorlijk en staat momenteel op de zevende plaats. Vooral in uitwedstrijden is de ploeg opvallend wisselvallig: knappe overwinningen (op koploper Odin’59) worden afgewisseld met ruime nederlagen (4-0 tegen zowel Goes als Poortugaal).

Kloetinge heeft zaterdag het – vermoedelijke – voordeel dat de wedstrijd ARC-Odin’59 een half uur eerder begint. Al vroeg in de tweede helft van de wedstrijd op het Wesselopark moet dus duidelijk zijn of de periodetitel nog haalbaar is.

Nóg meer kandidaten

Er liggen overigens nóg twee – en in theorie zelfs drie – kandidaten op de loer voor de periodetitel, maar dan moeten Odin’59 én Kloetinge punten verspelen: